Foto: karolka
Boli sme na oslave, sestra mala 60-ku a tak ma požiadala, či by som ich neupiekla. Pekávam ich na všetky oslavy, tvrdia, že im Zobraziť celý popisBoli sme na oslave, sestra mala 60-ku a tak ma požiadala, či by som ich neupiekla. Pekávam ich na všetky oslavy, tvrdia, že im chutia ( hostia)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na doske zmiesime a vypracujeme dobré vláčne cesto. Necháme v chlade odpočinúť cca 1/2 hodiny.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm
- 3
Vykrajujeme rôzne formy, podľa toho aké máte "vykrajovátka", alebo aj na akú príležitosť pečivo chystáte. Ukladáme na studenou vodou vypláchnutý plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme podľa chuti, alebo fantázie.
- 4
Ja som posypala ľanovými semiačkami, sezamom a mandľovými lupienkami
- 2
Krasny recept !
Robila som ríbezľový koláč pre týždňom , išli sme synovi , vnúčatá ho milujú tak čo nespraví babka pre svoje vnúčatá,neboj sa hladkej múky, cesto je neskutočne vláčne a keď je upečené v ústach sa rozplýva. Mladší vnuk zjedol skoro polovicu z plechu. Keď si si nie celkom istá napíš do e-m , odpoviem.