Bryndzovníky fotorecept

karolka - bez fotkykarolka, 5. septembra 2011
Bryndzovníky (fotorecept)
Foto: karolka

Boli sme na oslave, sestra mala 60-ku a tak ma požiadala, či by som ich neupiekla. Pekávam ich na všetky oslavy, tvrdia, že im Zobraziť celý popisBoli sme na oslave, sestra mala 60-ku a tak ma požiadala, či by som ich neupiekla. Pekávam ich na všetky oslavy, tvrdia, že im chutia ( hostia)

30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
250 g /Hélia,Palmarín/
250 g
1 balenie




Postup

  1. 1

    Suroviny na doske zmiesime a vypracujeme dobré vláčne cesto. Necháme v chlade odpočinúť cca 1/2 hodiny.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykrajujeme rôzne formy, podľa toho aké máte "vykrajovátka", alebo aj na akú príležitosť pečivo chystáte. Ukladáme na studenou vodou vypláchnutý plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme podľa chuti, alebo fantázie.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som posypala ľanovými semiačkami, sezamom a mandľovými lupienkami

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

ancicka
Brindzovníky som raz robila.Musím pozrieť rcp.či náhodou nieje taký istý.Pre istotu si uložím a vyskúšam.
evusik
aj ja mám podobný recept a musím potvrdiť, že sú výborné :-)
kata50
Toto cesto múka:tuk:bryndza(syr) v pomere 1:1:1 je naozaj dobré na takéto slané chuťovky a tyčinky. Ďakujem za pripomenutie:-))
mijaita
Bryndza slovenska jeste kousek na mrazaku, bryndzovniky to jisti! Pridam na mini kosticky nakrajenou , rozskvarenou slaninu , to bude vyborne!
Krasny recept !
cica2
tiež tu mám podobný recept a môžem len odporúčať, sú fakt výborné!!! A vitaj medzi nami, receptík si pekne spracovala a bryndzovníky sa ti supér vydarili:)...ešte sa chcem opýtať, že prečo ukladáme na studenou vodou vypláchnutý plech?....zrejme sa potom nelepia?...ja zvyknem používať papier na pečenie ale možno je aj toto dáka dobrá rada...
jerica
@karolka ako dobre že si napísala koment do receptu na ríbezľový koláč , ináč by som bola prehlaidla Tvoj výborný recept , pridala som si ho do KK , vyskúšam , suroviny dostupné a práca "svet gombička , robota frčka"
Robila som ríbezľový koláč pre týždňom , išli sme synovi , vnúčatá ho milujú tak čo nespraví babka pre svoje vnúčatá,neboj sa hladkej múky, cesto je neskutočne vláčne a keď je upečené v ústach sa rozplýva. Mladší vnuk zjedol skoro polovicu z plechu. Keď si si nie celkom istá napíš do e-m , odpoviem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia