Foto: mariamka
Rýchla večera, pohostenie, z toho, čo je doma. Inšpirované zo stránok www.thymos.sk
Suroviny
5-6 ks |
|
3 ks konzerva |
|
1 ks veľká alebo 2 menšie |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
4 ks |
|
4 PL (alebo sladká smotana) |
|
na dochutenie |
|
na dozdobenie |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Ako prvé uvaríme zemiaky /alebo už máme uvarené/. V recepte bolo so šupou, ja som varila bez, aby som tú vodu ešte mohla využiť.
-
2
Na oleji z tuniaka opražíme jednu veľkú cibuľu. Použila som olej z troch konzerv. Počítajte s tým, že panvica pôjde do rúry.
-
3
Do opraženej cibule pridáme uvarené pokrájané zemiaky a pražíme ešte takých 15 minút. Pridáme tuniaka z konzervy, troška premiešame vidličkou ...
-
4
.. urobíme jamky a vklepneme vajcia, okoreníme čerstvo mletým korením, opaprikujeme, dáme do rúry a zapečieme... kým bielky stuhnú.
-
5
Po dopečení posypeme petržlenovou vňaťou a posypeme syrom a už len necháme mimo rúry dôjsť.
-
6
Podávame s čerstvým šalátom podľa vlastnej chuti. Neverili by ste, je to dobré..
-
7
so šalátom... V recepte mám so smotanou /mliekom/ ja som dala len klasicky rozklepnuté celé vajíčka na spôsob volského oka, môžu sa s tou smotanou rozšľahať a zaliať, urobte, ako máte radi.
Diskusia k receptu