
Maďarská dusená tarhoňa podľa pána Gundela
Tarhoňa je obľúbenou prílohou, ktorá sa najčastejšie podáva k mäsu na šťave, ale môže to...

Pečené koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, ...

Špenátový prívarok
Na oleji orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno. Rozpustíme špenát, zalejeme 400 ml smotany. Ochutíme soľou,...

Babičkin obed z bielej fazule, rezancov a opečeného chlebíka
Na tento kompletný obed mojej babičky veľmi rada spomínam. Keď sa celým domom šírila vôňa fazule,...

Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a červená kapusta z woku
Samozrejme, ze klasicke jedlo takmer nikdy nesklame. No ak chcete vyskusat a ochutnat kacacinu s...

Bravčový plátok s čučoriedkovou omáčkou
Keďže čučoriedok je u nás dostatok a väčšinou ich mamka použiva do koláčov, pudingu, pirohov,...

Vínové šodó
Cca 0, 3l biele víno dať variť s jedným luskom vanilky. Počas varenia rozšlahať do penista 1...

Tradičné české tlačené koláče
Tieto koláče mám veľmi rád. Môžu sa robiť aj veľké aj menšie s rôznymi náplňami, ...

Divina s hruškou na červenom víne
Včera sme mali divinu na smotane. Všetko sa zjedlo len kus mäsa zostal. Upečený, ...

Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami
Kombinácia diviny, gaštanov a sliviek je vynikajúca.

Sýta hrachová polievka z vývaru z údeného mäsa
Ja ako dobrá gazdinka si vždy, keď varím (vlastne parím) údené mäsko, tento chutný vývar...

Vanilkové rohlíčky podľa nášho tradičného rodinného receptu
Zdedila som tradicný rodinný recept a pamätám si, ako som ich prvýkrat piekla a ze...

Zasnežený koláč s marhuľami
V záhrade dozrievajú marhule a broskyne. Rozhodla som sa čerstvé ovocie použiť do koláča. ...

Letné fitness cookies z ovsených vločiek
V našej rodine sa všetci stravujeme zdravo, no niekedy, keď máme chuť na niečo sladké,...

Dolománky (žemličky) s kyslým mliekom
Nazov „DOLOMÁNKY“ neviem odkial pochadza, ale v našej rodine sa takéto velké či male prekrojene...

Kváskový chlieb pre začiatočníka
Keď niekto začína s kváskovaním, viem si predstaviť, ako sa teší na svoj prvý chlebík....

Hruškové tiramisu
Olúpané hrušky nastrúhame na jemnom strúhadle. Zalejeme 0, 5 litra vody, pridáme cukor, vanilku...

Arašidy, banány a čokoláda v lístkovom ceste
Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na 2 časti. Pri teplote 200°C ich upečieme do zlatohneda...

Panakota s bazovým sirupom
Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie,...

Zapekaný karfiol so zemiakmi
Skúšala som karfiol bez akejkoľvek zeleniny, iba so zemiakmi a výsledok mal úspech.

Jemne pikantný Buffalo karfiol
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne...

Cícerové pusinky
Cícerové pusinky sú výbornou chutnou cruelty-free alternatívou ku klasickým pusinkám. Ich príprava je podobná pusinkám z...

Môj boršč
Mám dojem, že koľko krajín bolo v bývalom ZSSR, toľko obmien boršču sa varilo. Základom všetkých...

Bravčové pliecko so zeleninou a zemiakovou kašou
Mäso som nakrájala na kocky. Pridala som trochu gyros korenia, soľ, mleté čierne korenie...