Slané lístkové tyčinky fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 1. mája 2012

Tieto tyčinky sú jemne slané s príchuťou syra a rasce.

18 minút
na 220 °C

Suroviny

280 g
250 g
2 ks
1/2 KL
2 PL
3 KL
40 g
 na posypanie
1 balenie
 +2pl mlieka na potretie




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny: múka, margarín, žĺtky, soľ, kypriaci prášok, polovicu eidamu (alebo iný tvrdý syr) a mlieko zmiešame a vypracujeme hladké cesto.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si obe cestá a vyvaľkáme na rovnaké diely.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cestá zložíme jedno na druhé, lístkové navrch a odrežeme zvyšné cesto.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obe cestá zlepíme dohromady tak, že rozšľahaným vajíčkom s mliekom potrieme spodné cesto.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cestá dáme jedno na druhé a opatrne zaťažíme.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozkrájame na 2x8 cm, potrieme žĺtkom a posypeme zvyšným syrom, alebo rascou. Ja som skúšala aj iné tvary.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tyčinky prenesieme na plech a upečieme.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi zaujímavé spracovanie lístkového cesta.Páči sa mi,že je domáce.Vyskúšam.Nepoznám toto spracovanie.
tatranka
Až teraz som po druhom prečítaní receptu zistila,že jedno cesto lístkové je predsa len kúpené.A syrové cesto je robené.Ale aj tak je to zaujímavé.
valeri
Zaujímavá kombinácia, ale vydarená. Tyčinky sú vzorové, ukladám si recept
evanaaa
Už som si uložila. Dalo by sa to ešte vcelku natrieť a posypať a až potom krájať? Aby sa nemusela každá tyčinka zvlášť.
ethanel
Super krasne vidiet ze si sikovna gazdinka :) ja som v nedelu dostal chut ma listkove slane a hned som si spravil tieto plnene ...



sonulienka
naozaj krásne a zaujímavé ukladáma vyskúšam do KK
@ethanel a čím si plnil ak smiem vedieť sú zaujímavé a krásne.
sladkacokolada
Ďakujem za milé komentáre.
@tatranka veru som aj premýšľala, že z domáceho lístkového by to bolo určite lepšie, len keď čas tlačí tak treba aj kupované použiť, ale možno niekedy vyskúšam aj domáce.
@evanaaa ja som tyčinky rozkrájala, posypala a potom poprenášala na plech, nerobila som každú tyčinku zvlášť.
@ethanel aj ja som zvedavá čím si plnil tie svoje roladky.
ethanel
@sladkacokolada @sonulienka prve som naplnil pestom a mozarellou a druhe som naplnil tak ze som rozlozil parmsku sunku, bazalku a mozarellu na niektore ked som roladky nakrajal som polozil male sherry rajcinky prekrojene na polovicu a dal piect. :)
jerica
pedantne & parádna práca, veru ukladám:-))
zdezda
pekné, chtné, určte ich vyskúšam aj ja upiecť, ktovie, či sa mi takéto pekné podaria :-)
sladkacokolada
@zdezda samozrejme, že sa ti podaria, veď dve cestá rozvaľká každý:) len sa snaž nepotrieť boky vajcom, aby sa cesto lístkovalo, keď potrieš boky, nebude sa ti lístkovať, zostane zlepené. Všetkým Vám ďakujem za komentáre , aj za nahliadnutie.
medovnicek
super receptík, ja som už tiež použila lístkové cesto v spojitosti s kysnutým ako ľahšie spracovanie pľundrovaného cesta a bola som veľmi spokojná, určite tieto tyčinky vyskúšam
babkamt
Uložila som si recept. Určite ich upečiem. Ďakujem za inšpiráciu. Vyzerajú veľmi chutne.
nanaxxxxx
Práve ich pečiem na skúšku..............................mňáááááám sú vážne výborné..vrelo odporúčam vyskúšať aj neskúseným gazdinkám :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia