Slané lístkové tyčinky fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 1. mája 2012

Tieto tyčinky sú jemne slané s príchuťou syra a rasce.

18 minút
na 220 °C

Suroviny

280 g
250 g
2 ks
1/2 KL
2 PL
3 KL
40 g
 na posypanie
1 balenie
 +2pl mlieka na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny: múka, margarín, žĺtky, soľ, kypriaci prášok, polovicu eidamu (alebo iný tvrdý syr) a mlieko zmiešame a vypracujeme hladké cesto.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si obe cestá a vyvaľkáme na rovnaké diely.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cestá zložíme jedno na druhé, lístkové navrch a odrežeme zvyšné cesto.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obe cestá zlepíme dohromady tak, že rozšľahaným vajíčkom s mliekom potrieme spodné cesto.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cestá dáme jedno na druhé a opatrne zaťažíme.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozkrájame na 2x8 cm, potrieme žĺtkom a posypeme zvyšným syrom, alebo rascou. Ja som skúšala aj iné tvary.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tyčinky prenesieme na plech a upečieme.

    Slané lístkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
Až teraz som po druhom prečítaní receptu zistila,že jedno cesto lístkové je predsa len kúpené.A syrové cesto je robené.Ale aj tak je to zaujímavé.
Ďakujem za milé komentáre.
@tatranka veru som aj premýšľala, že z domáceho lístkového by to bolo určite lepšie, len keď čas tlačí tak treba aj kupované použiť, ale možno niekedy vyskúšam aj domáce.
@evanaaa ja som tyčinky rozkrájala, posypala a potom poprenášala na plech, nerobila som každú tyčinku zvlášť.
@ethanel aj ja som zvedavá čím si plnil tie svoje roladky.
@zdezda samozrejme, že sa ti podaria, veď dve cestá rozvaľká každý:) len sa snaž nepotrieť boky vajcom, aby sa cesto lístkovalo, keď potrieš boky, nebude sa ti lístkovať, zostane zlepené. Všetkým Vám ďakujem za komentáre , aj za nahliadnutie.
super receptík, ja som už tiež použila lístkové cesto v spojitosti s kysnutým ako ľahšie spracovanie pľundrovaného cesta a bola som veľmi spokojná, určite tieto tyčinky vyskúšam
Práve ich pečiem na skúšku..............................mňáááááám sú vážne výborné..vrelo odporúčam vyskúšať aj neskúseným gazdinkám :)

Pridaj komentár k receptu: