Foto: sladkacokolada
Tieto tyčinky sú jemne slané s príchuťou syra a rasce.
18 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny: múka, margarín, žĺtky, soľ, kypriaci prášok, polovicu eidamu (alebo iný tvrdý syr) a mlieko zmiešame a vypracujeme hladké cesto.
-
2
Pripravíme si obe cestá a vyvaľkáme na rovnaké diely.
-
3
Cestá zložíme jedno na druhé, lístkové navrch a odrežeme zvyšné cesto.
-
4
Obe cestá zlepíme dohromady tak, že rozšľahaným vajíčkom s mliekom potrieme spodné cesto.
-
5
Cestá dáme jedno na druhé a opatrne zaťažíme.
-
6
Rozkrájame na 2x8 cm, potrieme žĺtkom a posypeme zvyšným syrom, alebo rascou. Ja som skúšala aj iné tvary.
-
7
Tyčinky prenesieme na plech a upečieme.
@ethanel a čím si plnil ak smiem vedieť sú zaujímavé a krásne.
@tatranka veru som aj premýšľala, že z domáceho lístkového by to bolo určite lepšie, len keď čas tlačí tak treba aj kupované použiť, ale možno niekedy vyskúšam aj domáce.
@evanaaa ja som tyčinky rozkrájala, posypala a potom poprenášala na plech, nerobila som každú tyčinku zvlášť.
@ethanel aj ja som zvedavá čím si plnil tie svoje roladky.
www.mimibazar.sk/recept.php?id=24343&user=11052...