Šľahačkové Nutella rezy fotorecept

lenkapav - fotkalenkapav, 16. februára 2014
Šľahačkové Nutella rezy (fotorecept)
Foto: lenkapav

Jeden z mala rakuskych zakuskov, ktore nam chutia (samozrejme az po kardinalovych rezoch) :)

Suroviny

10 ks
štipka
280 g
240 g
60 g
1 l
5 PL
2 ks
10 PL
2 ks
 podľa vlastného výberu




Postup

  1. 1

    Zltky oddelime od bielkov. Bielka so stipkou soli vyslahame na pevny sneh. Do snehu zapracujeme cukor a vyslahame.

    Šľahačkové Nutella rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do snehu na striedacku pridavame zltka a olej.

    Šľahačkové Nutella rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do snehovej zmesi rucne vpracujeme cez sitko preosiatu muku a kakaovy prasok.

    Šľahačkové Nutella rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme na plech (rozmer 37x31cm) vystlany papierom na pecenie. Kedze cesto sa pecenim pekne zdvihne, pre istotu som piekla s nastavitelnym rafikom na bokoch plechu.

    Šľahačkové Nutella rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto pecieme na 150°C. Dlzka pecenia zavisi od vasej rury, skuska spajlou je najistejsia. Cesto nam takto pekne narastlo. Po upeceni ho nechame vychladnut. Kto chce, moze ho zvlhcit pokropenim rumom, ja som tentokrat na to zabudla :)

    Šľahačkové Nutella rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyslahame si slahacku. Pridajte aj stuzovac slahacky a vanilkovy cukor. Polovicu slahacky natrieme na korpus.

    Šľahačkové Nutella rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do zvysnej slahacky vslahame nutelu. Natrieme na bielu vrstvu.

    Šľahačkové Nutella rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dozdobime podla chuti - v mojom pripade vzhladom na pokrocilu nedelnu hodinu len struhanou cokoladou na varenie.

    Šľahačkové Nutella rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

lenkapav
Dakujem, je velmi chutny. Chuti lahsie ako zakusky s maslovym kremom a ani nie je presladeny.
alex37
lahodné chute, určite príde na rad :-), uložený, *****,
orchidea
Samá šľahačka tak také ja môžem...:) len si neviem predstaviť ako sa rozotiera tá tmavá vrstva šľahačky na tú bielu, toho sa bojím či sa mi to nezmieša.
lenkapav
Aj ja som sa toho bala, ale neboj, ide to lahko, lebo slahacka s nuttelou je o trosicku redsia.
marienka44
@Lenkapav , neviem, v akej forme treba piect cesto , keď je v rozpise 10 vajec. Obycajne torta je pecena v tortovej forme zo 6-8 vajec max.
Zabudla si spomenuť v postupe, kedy sa pridava cukor. :-) Prosime upresnit.
zlata2
Včera som piekla tento zákusok. Piekla som piškótu svoju, hnedú, s trochou oleja a vody, šľahačku som použila tortovú, extra krémovú. Používam len tie, mám s nimi dobrú skúsenosť, a mala som aj parížsku šľahačku, pridala som do nej nutellu, bola výborná. Zákusok nemá chybu. Je vý-bor-ný!!! Dostala som návštevu, nebolo kedy, a zákusok bol raz dva hotový. Rýchlovka.
Lenkapav, veľmi pekne ďakujem za recept.
eva335
ahoj, koláč vyzerá perfektne, chystám sa naň tento víkend. Používaš klasickú nutelu, alebo nejakú inú značku. nedávno som si všimla nový produkt Lino lada, jeden som si kúpila a je fakt chutný. Tak rozmýšľam, že vyskúšam s ním.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia