Foto: lenkapav
Jeden z mala rakuskych zakuskov, ktore nam chutia (samozrejme az po kardinalovych rezoch) :)
Postup
-
1
Zltky oddelime od bielkov. Bielka so stipkou soli vyslahame na pevny sneh. Do snehu zapracujeme cukor a vyslahame.
-
2
Do snehu na striedacku pridavame zltka a olej.
-
3
Do snehovej zmesi rucne vpracujeme cez sitko preosiatu muku a kakaovy prasok.
-
4
Cesto vylejeme na plech (rozmer 37x31cm) vystlany papierom na pecenie. Kedze cesto sa pecenim pekne zdvihne, pre istotu som piekla s nastavitelnym rafikom na bokoch plechu.
-
5
Cesto pecieme na 150°C. Dlzka pecenia zavisi od vasej rury, skuska spajlou je najistejsia. Cesto nam takto pekne narastlo. Po upeceni ho nechame vychladnut. Kto chce, moze ho zvlhcit pokropenim rumom, ja som tentokrat na to zabudla :)
-
6
Vyslahame si slahacku. Pridajte aj stuzovac slahacky a vanilkovy cukor. Polovicu slahacky natrieme na korpus.
-
7
Do zvysnej slahacky vslahame nutelu. Natrieme na bielu vrstvu.
-
8
Dozdobime podla chuti - v mojom pripade vzhladom na pokrocilu nedelnu hodinu len struhanou cokoladou na varenie.
Zabudla si spomenuť v postupe, kedy sa pridava cukor. :-) Prosime upresnit.
Lenkapav, veľmi pekne ďakujem za recept.