Pečené sladké zemiaky a mrkva s cesnakovým dipom
Foto: hviera
Pečené sladké zemiaky aj mrkva sa dá jesť aj zvlášť, ako ľahká večera alebo ako príloha k mäsu alebo zelenine. Obe sú trochu do Zobraziť celý popisPečené sladké zemiaky aj mrkva sa dá jesť aj zvlášť, ako ľahká večera alebo ako príloha k mäsu alebo zelenine. Obe sú trochu do sladka a cesnakový dip to vyrovnáva. Vhodné aj pre návštevy, napríklad v kombinácii so surovou zeleninou a iným dipom alebo salsou.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Sladké zemiaky aj mrkvu nakrájame, potrieme olivovým olejom, posolíme a dáme do piecť do rúry. Na takých 45 minút, závisí od veľkosti nakrájaných kúskov.
- 2
Kyslú smotanu vymiešame so soľou, provensalským korením a roztlačeným cesnakom a prípadne aj strúhaným syrom. Hotovo, už len čakáme na mrkvu a zemiaky.
- 3
Pečie sa to celkom dlho, napriek tomu to považujem za rýchle jedlo. V rúre to len nechám a nemusím sa starať :)
Tiež pečená zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a odvtedy som vyskúšala aj zeler, a ten je úžasný ako pečený :)