Foto: hviera
Keď neviem čo s jablkami...
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1,5 hrnčeka nahrubo nastrúhané |
|
1 hrnček (alebo polohrubá) |
|
1 hrnček (alebo polohrubá) |
|
6 PL |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
1/2 ČL |
|
2 ČL |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
1 hrnček = cca 250 ml. Jablká zmiešame s múkou, práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a škoricou, pridáme žĺtky a olej. Pomiešame. Pridáme sódu bikarbónu a med (mne stačilo 6 lyžíc, ale závisí aj od toho aké sladké sú jablká a aké sladké má kto rád). Pomiešame.
- 2
Pridáme sneh vyšľahaný z bielkov a vylejeme do bábovkovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi na 170 stupňoch, cca 50 minút.
- 3
Ľubovoľne môžme do cesta pridať hrozienka, orechy alebo kúsky čokolády.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jaj, normálnu určite treba. ja mám silikónovú