Hrnčeková jablková bábovka

hviera - fotkahviera, 13. novembra 2017
Hrnčeková jablková bábovka
Foto: hviera

Keď neviem čo s jablkami...

20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

1,5 hrnčeka nahrubo nastrúhané
1 hrnček (alebo polohrubá)
1 hrnček (alebo polohrubá)
6 PL
1 bal
1 bal
1/2 ČL
2 ČL
1/2 hrnčeka
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1 hrnček = cca 250 ml. Jablká zmiešame s múkou, práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a škoricou, pridáme žĺtky a olej. Pomiešame. Pridáme sódu bikarbónu a med (mne stačilo 6 lyžíc, ale závisí aj od toho aké sladké sú jablká a aké sladké má kto rád). Pomiešame.

  2. 2

    Pridáme sneh vyšľahaný z bielkov a vylejeme do bábovkovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi na 170 stupňoch, cca 50 minút.

  3. 3

    Ľubovoľne môžme do cesta pridať hrozienka, orechy alebo kúsky čokolády.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre