
Zelená špargľa so slovenskou ryžou
Inšpirácia je rcp. od @katka78: https://varecha. pravda. sk/recepty/risotto-so-zelenou-sparglou-a-hraskom-fotorec/50657-recept. html. Tak som si povedala, že...

Škoricovník
Recept mám od kolegyne Jarky, zákusok je výborný, s vôňou škorice a chutí ako medovník,...

Jablkové rezy
Tento jablčník je u nás najviac obľúbený, a keďže mi poslali znami jablká, hneď som...

Fazuľa a párky s paprikou a paradajkami
Tento recept robím na jeseň keď zoženiem lacnejšiu kapiu a rajčiny a z Lidla sú bravčové...

Karfiól alá mozoček
Maminka kúpila karfiól že ideme si spraviť mozoček. Zaškňúrila som sa jej na to ale hlad...

Punčový srnčí chrbát
Začínam vyberať z mrazáka okrajky z , , veľkonočných koláčov. a stvorila som punčový koláčik,...

Grilovaná pečienka s grilovanou zeleninou
Toto jedlo je hotové rýchlo. Jedávame ho len s chlebíkom, keď sme vonku a zeleninkou. Dnes som...

Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady
Včera som pozbierala všetko, čo som na záhrade našla vhodné na zaváranie... a urobila som plnenú...

Sójové ragú so zeleninou a s hubami
Sójové kocky povaríme vo vývare 10 minút. Scedíme a z kociek vyžmýkame vodu.

Majonézové kysnuté cesto - príprava
Príprava cesta je jednoduchá, netradičná, no výsledný efekt je netradičný. Toto majonézové cesto je vhodné hlavne...

Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska
Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso...

Zapekané zemiaky s cesnakom
Kto má rád zemiaky a cesnak, tak si na týchto zemiakoch určite pochutí. Zemiaky majú...

Čučoriedkový zákusok s ricottou
Cesto ako klasický piškótový korpus. Vyšľaháme bielka z polovicou cukru a štipkou soli , žĺtka...

Reďkovková nátierka s vajíčkom
Reďkovku umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno, dve-tri reďkovky nakrájame na plátky. Vajcia uvaríme natvrdo,...

Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, ...

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Morčacie prsia podľa Duranda
Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand...

Držky po florentínsky
Tak tento recept som minule zbadala v telke u kamaráta kde išli staré diely "S Italem v...

Gaštanová torta k narodeninám
Môj priateľ ma poprosil o tortu k narodeninám, pretože miluje gaštany, pripravila som túto nepečenú...

Rýchle cestoviny
Určite to poznáte, keď potrebujete pripraviť rýchly obed alebo večeru a v chladničke máte len základné...

Veľkonočná pečená šunka s medovo-horčicovou glazúrou
Tento recept som videla v relácii o varení britskej televízie, páčil sa mi, pripravila som...

Piškótová bábovka
Tento recept som dostala od mojej tety a robievam ho pri rodinných oslavách i k nedelnej káve...

Bezlepkový jablkový krémeš
Krémeš v jablkovom podaní, šťavnatý s lahodným vanilkovým krémom.

Šťavnatý orechovník
Kto má rád orechy a kombináciu mäkučkého cesta a šťavnatej plnky, ten si príde na svoje....

Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Chuti tejto tekvice len ťažko odoláte. V spojení s ostatnými ingredienciami vznikne skvelé jedlo s výnimočnou...