Foto: iva63
Tieto jednoduché chlebové bochníky majú rovnaký pracovný postup ako domáci nemiesený chlebík, ktorý sem pridala tetrisss... ja som v recepte použila tri druhy múk Zobraziť celý popisTieto jednoduché chlebové bochníky majú rovnaký pracovný postup ako domáci nemiesený chlebík, ktorý sem pridala tetrisss... ja som v recepte použila tri druhy múk a pridala som aj rascu drvenú...posúchy som piekla voľne na plechu nie vo forme. Večer si cesto pripravíne a necháme kysnúť prikryté do druhého dňa... Hotové bochníky sú veľmi mäkké, vzdušné a vláčne!
porcie
na 200 °C
Postup
-
1
sypké suroviny dáme do misky, premiešame a zalejeme vodou...všetko spolu vareškou premiešame, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme celú noc v teple kysnúť
-
2
na druhý deň, po 14 hodinách kysnutia, cesto vyklopíme na dobre pomúčenú dosku...rozdelíme nožom na 4 rovnaké diely...každý diel pár krát prehodíme z ľava do prava a vytvoríme bochník...stále máme dosku dostatočne pomúčenú...(postup som nefotila, robila som tak rýchlo, že som na to zabudla)
-
3
bochníky preložíme na plech, vyložený papierom na pečenie a necháme voľne neprikryté kysnúť v teple asi hodinu...vrch bochníkov nepotierame
-
4
chlebové bochn pečieme v dobre vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 25 minút (čas aj výška teploty je iba informatívny údaj) ...ja som ich piekla 25 minút...neboli veľmi vysoké, nakoľko bolo cesto redšie, tak sa pekne rozlialo po plechu...ten čas im stačil na to, aby boli dôkladne prepečené
-
5
upečené bochníky necháme vychladnúť na mriežke
-
6
vychladnuté nakrájame na krajíčky
-
7
sú veľmi ľahučké, nadýchané
-
8
prajem dobrú chuť!
to cesto mi príde ako cesto z nemieseného chleba. chcem sa ťa spýttať. to je 750 ml múky a z tohoto množstva vyjdú až 4 chlebíky? pripadajú mi dosť veľké.
dakujem za odpoved.
@janger nechcela som mať bochníky chrumkavé z vrchu, tak som ich nepotierala a piekla som ich na druhej mriežke zo spodu... piekla som ich predvčerom a ešte dnes sú výborné. Skladujem chlieb aj pečivo v ľanovej utierke.
@pusta v úvode môjho receptu to uvádzam, že je to recept od tetrisss na nemiesený domáci chlebík. Ten recept je úžasný. Ja si zmením iba múky a pridávam semienka podľa seba. Ale postup a množstvá základných surovín sú vždy rovnaké...vždy sú to pre mňa tri hrnčeky múky a z toho množstva mám jeden nemiesený chlebík pečený v rímskom hrnci, alebo 3 dlhé bagety pečené vo forme na bagety, alebo 8 kusov žemlí pečených voľne na plechu...no a teraz som urobila z tej istej dávky múky, čiže 3 hrnčekov - tieto 4 chlebové bochníky. Ako príklad na veľkosť bochníkov som pridala foto č.6, kde som bochník nakrájala na tenké krajíčky...Ak pečiem väčší chlieb tak použijem veľké čajové šialky 500 ml a zdvojnásobím si suroviny, ktoré sú v pôvodnom recepte na memiesený domáci chlieb.ďakujem za tvoj milý komentár aj hodnotenie
ty si profíkom s receptami na chlieb a pečivo, určite by sa zadarilo , keby si si otvorila mini pekáreň, si mladá a šikovná, určite by si mala úspech s takými zdravými a chutnými produktami :-) :-)