Ovocná torta fotorecept
Foto: sonulienka
Túto ovocnú tortičku odporúčam, aj keď je na čas náročná, ale oplatí sa.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Tortový korpus: | |
4 PL (môže byť aj obyčajná) |
|
4 PL |
|
4 ks |
|
1 ČL |
|
Ovocné pyré: | |
500 g |
|
250 g |
|
550 g (alebo černice) |
|
150 g |
|
Krém: | |
500 g |
|
500 g |
|
250 ml |
|
15 plátov |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Piekla som vo forme s priemerom 28 cm. Najprv som si do tuha vyšľahala bielky, pridala cukor znovu vyšľahala do tuha, jemne zašľahala do tuhých bielok žĺtky a nakoniec múku, ktorú som si rozmiešala s kypriacim práškom. Na spodok formy som dala papier na pečenie.
-
2
Keď bol korpus upečený, nechala som ho schladiť, dala som preč papier na pečenie. A neviem, čo ma napadlo dať potravinársku fóliu a to nerobte, lebo dopadnete tak ako ja, chcela som síce dobre, ale dopadlo to horšie. No nič, na budúce budem múdrejšia.
-
3
Medzi tým som si dala variť ovocné pyré: do hrnca som si navážila ovocie/ja mám doma taibery, tak som dala viac tých, pridala cukor a pomaličky za stáleho miešania som asi tak pol hodiny varila pyré, pokiaľ sa Vám ovocie nerozvarí. Cez jemné sitko som všetko prepasírovala. Rozdelila na polovicu, Jednu na krém a jednu na zrkadlovku.
-
4
Krém som robila nasledovne: Mascarpone som dohladka vymiešala so šľahačkou, šľahačku som nešľahala zvlášť, len som ju vyliala do mascarpone a potom na nižších otáčkach zo začiatku šľahala, potom som pridala otáčky a do tuha vyšľahala.Postupne som pridala tvaroh a vanilkový cukor a znovu som dobre šľahala. Dala som si rozpustiť asi na 5-6 minút 11 plátov želatíny do studenej vody. Potom som ju jemne vyžmýkala a pridala do jednej polovice ovocného pyré. Ak by ste už mali pyré studené, kľudne ho dajte zohriať k bodu varu a pridajte želatínu a miešajte, dokiaľ sa nerozpustí.
-
5
Z krému si odoberte dvakrát po dve PL a pomaličky zamiešajte do ovocného pyré, dobre dohladka vymiešajte a na koniec všetko primiešajte do celého krému. Ja som to robila strojom na nižších otáčkach a mala som krásny jemný krém.
-
6
Krém som vyliala do tortovej formy a dala do chladničky na tri hodiny stuhnúť. A toto je tá chyba, bála som sa, aby mi nepretiekol krém až dolu a nakoniec uvidíte, ako to dopadlo.
-
7
Zrkadlovku si urobíme nasledovne.: do vody si vložíme 4 pláty želatíny tiež na 5-6 minút, pyré som si dala zohriať, ako som už písala, k bodu varu, odstavila a jemne vyžmýkala želatínu a vložila do pyré. Miešala som, kým sa želatína nerozpustí a vyliala na stuhnutý krém. Nechala stuhnúť od večera do rána, môžete síce aj menej, ale takto som si bola istá, že dobre stuhne. No a tu je torta hotová.
-
8
Nabudúce nechám, nech to stečie, ako chce, a uvidíme, ako to bude vyzerať. Teraz to pekne nevyzeralo, keď som dala dole fóliu, vyzeralo to takto, no žiaľ, už budem múdrejšia. Ale za to chutila výborne.
Drvivá väčšina komentárov sa zverejňuje automaticky a komentáre, ktoré podliehajú schvaľovaniu redakciou pribežne zverejňujeme. K Vašim receptom neevidujeme žiaden nezverejnený komentár, takže aj keď sa Vám to nezdá, je to tak - nik iný na Vaše recepty nereagoval.
Prajem krásny deň.
je to v poriadku, nemusí Vás to mrzieť. Len sme Vám chceli dať vedieť, že občas to nejaký čas môže trvať, kým niekto recept okomentuje, zvlášť v tomto letnom období.
Tešíme sa na ďalšie Vaše skvelé recepty.
Neboj, všetko funguje ja nemám zlé skúsenosti s komentármi ,chválim ťa dobré si napiekla.Pekny dník.