Foto: danda3
Je to vlastne variácia na recept od sylvia r. (sisaxxl) z mmb, príprava a samotné pečenie je veľmi rýchle a výsledok nemá chybu.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Hrozienka si namočíme. Celé vajcia šľaháme s cukrom do peny, potom pridáme múku a na malých otáčkach premiešame. Cukor si upravte podľa sladkosti jabĺk, ja dávam cca 120g.
-
2
Na plech vyložený papierom nahrubo nastrúhame jabĺčka.
-
3
Posypeme scedenými hrozienkami - množstvo podľa chuti, škoricou a makom. Kto nemá rád hrozienka, môže vynechať.
-
4
Nalejeme cesto, opatrne rozotrieme.
-
5
Pečieme na 220°Celzia 8 - 10 minút. Ja som piekla na ventilátore 8 minút.
-
6
Prikryjeme papierom na pečenie, potom plechom, takým istým, na akom sme piekli a plech otočíme.
-
7
Stiahneme papier, teraz sú na vrchu jabĺčka.
-
8
Pomocou papiera stočíme roládu. Necháme vychladnúť.
-
9
Hotovo, musím piecť naraz aspoň tri, nenatieram ju ničím, už len pokrájam, chutí ako štrúdľa, v pôvodnom recepte sú orechy, ale s nimi som ju ešte neskúšala.
-
10
Dobrú chuť!♥
@anina6 Ak si zvyknutá používať celozrnnú, vyskúšj z nej, v pôvodnom recepte je hladká múka.♥
spomenula som si,že som tu už niečo podobné videla...je to celkom jednoduché...mala by som príležitostne skúsiť..ešte máme staré-ale dobré-jablká..jonatánky a ontário...:-)
varecha.pravda.sk/recepty/rychla-jablkova-obratena-rolada...
v tej čokoláde horkastej chuti neprisládzala som ju schválne 52% chutila výborne
@havino Ďakujem Tánička, som rada, že chutilo a vyzrá to super aj s tou čokoládou, ďakujem za tip.♥
@rulik Som rada, že ste boli s roládou spokojní, teším sa.☺