Foto: matus113
Jemné, čokoládové pokušenie.
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Spolu zmiešame 110 g hladkej múky, 45 g masla, 50 g práškového cukru, 2 žĺtky, 10 g kakaa, štipka soli a kvapka olivového oleja. Rukami vypracujeme cesto, ktoré potom zabalíme do potravinovej fólie a dáme stuhnúť do chladničky na pol hodinu.
- 2
Pripravíme vodný kúpeľ- do veľkého hrnca dáme vodu, do ktorého dáme menší hrniec s čokoládou. Pridáme k nej 1 dcl mlieka, 1 dcl šľahačky, 150 g nutelly a zmes necháme rozpustiť. Keď je čokoláda s nutellou rozpustená necháme ju vychladnúť.
- 3
Maslom vymastíme formu a stuhnuté cesto roztlačíme prstami po celej ploche formy. Do vychladnutej čokoládovej zmesi pridáme celé vajíčko a zamiešame. Zmes vylejeme po celom povrchu cesta. Pečieme 20-25 minút na 185 stupňov. Upečený koláčik necháme trochu vychladnúť a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu