Nakladaná pečená paprika

tetuska - fotkatetuska, 4. augusta 2010

Dnes ma akosi chytilo zaváranie, ale len v myšlienkach. Tento recept je vynikajúci, čakám len na to, keď bude paprika lacnejšia. Treba použiť hrubostennú, Zobraziť celý popisDnes ma akosi chytilo zaváranie, ale len v myšlienkach. Tento recept je vynikajúci, čakám len na to, keď bude paprika lacnejšia. Treba použiť hrubostennú, červenú, vynikajúca je aj kombinácia zelenej, žltej a červenej, v pohári to hrá rôznymi farbami. Má lahodnú a nezameniteľnú chuť, práve preto, že je pečená.

30 minút
príprava
5-10 minút
na 200 °C

Suroviny

 strúčik
1 PL
/na 7 dl fľašu/:
5 až 6 PL
1 až 1 1/2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Papriku poukladáme na papier na pečenie. Z oboch strán ju v rúre opečieme na 200 st., kým sa na nej nevytvoria škvrny. To uvidíte v priebehu pečenia. Horúce preložíme na chvíľku do misy a zakryjeme, aby sa sparila a dala sa ľahko olúpať. Potom papriku olúpeme, ide to ľahko a naukladáme do pohárov. Môžeme celé alebo nakrájame na prúžky. Papriku poukladáme do pohárov. Do každého pohára vložíme 1-2 strúčiky cesnaku, kto chce môže aj viac.

  2. 2

    Potom urobíme lyžičkový nálev, rozpis je na 7 dl fľašu. Keď robíme v menšom, ja väčšinou robievam v pohároch od horčice, suroviny dám na polovicu. Zalejeme vodou a na záver pridáme lyžicu oleja.

  3. 3

    Zasteriilizujeme.

Diskusia k receptu

jerica
Papriku mám vlastnu , niekedy neviem čo s ňou , síce veľa rozdáme , ale vždy niečo ostane , konečne som na spránej stope , tak tento postup spravím , vedela som , že sa dá pečená paprika robiť , len som nevedela ako, ďakujem.
tatranka
Ešte som tento recept nerobila ale aspon päť malých fľašiek vyskúšam.
tetuska
ja som z Oravy, takže zeleninu kupujeme dole od Vás, my len tak kapustu, zemiaky... Vyskúšaj - dúfam, že bude chutiť, lebo u nás sa minula hneď, potom odpíš, čo a ako...
sovka62
Tetuška, asi ten recept uprav. Deko je tam dvakrát a neviem kedy osoliť, ako si napísala v komentári. Chcem ju spraviť, konečne sa objavil recept na ňu, ale nechcem to pokaziť.
sjuz
Kúpila som si minulý týždeň na ochutnanie jeden pohár pečenej červenej naloženej papriky -a už sa teším na čas, kedy bude paprika trochu lacnejšia, aby som si túto pochúťku pripraviť do zásoby aj sama...:)
sjuz
a je mi jasné, že tento recept je možno tu na vareche novinka, ale taký Kimlo to už má dávno " v suchu", teda v pohároch...:)), však, Kimlo:), a ten zeler a cesnak tam jednoznačne patrí....:)!
evanaaa
Nálev je jednoduchý a soľ asi pridať priamo do neho, myslím, ale opatrne, lebo aj deko je slané. Sovka, to deko je v rozpise, t.j., že sa má použiť, a v akom množstve, je v rozp. na nálev, tak som to ja pochopila.
kimlo
No jasne, ale vyskúšam ja toto, bez zeleru... mám vo foliáči hrubostennú taliansku žltú papriku, skúsim to skombinovať s kapiou.
evia
zaujímavý recept a stačí sterilizovať 15 min. pri 85 stupňoch?
tetuska
OPRAVUJEM: DEKO ide len do nálevu na papriku, ďakujem...
kimlo
@tinca , tu v tomto recepte zeler nie je, ale mám podobný na mojej webstránke, tam je zelerová vňať.
verula
som zvedavá na chuť zapečenej a sterilizivanej papriky, milujem pečenú papriku tak toto si ukladam a vyskušam dik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia