Dnes ma akosi chytilo zaváranie, ale len v myšlienkach. Tento recept je vynikajúci, čakám len na to, keď bude paprika lacnejšia. Treba použiť hrubostennú, Zobraziť celý popisDnes ma akosi chytilo zaváranie, ale len v myšlienkach. Tento recept je vynikajúci, čakám len na to, keď bude paprika lacnejšia. Treba použiť hrubostennú, červenú, vynikajúca je aj kombinácia zelenej, žltej a červenej, v pohári to hrá rôznymi farbami. Má lahodnú a nezameniteľnú chuť, práve preto, že je pečená.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Papriku poukladáme na papier na pečenie. Z oboch strán ju v rúre opečieme na 200 st., kým sa na nej nevytvoria škvrny. To uvidíte v priebehu pečenia. Horúce preložíme na chvíľku do misy a zakryjeme, aby sa sparila a dala sa ľahko olúpať. Potom papriku olúpeme, ide to ľahko a naukladáme do pohárov. Môžeme celé alebo nakrájame na prúžky. Papriku poukladáme do pohárov. Do každého pohára vložíme 1-2 strúčiky cesnaku, kto chce môže aj viac.
- 2
Potom urobíme lyžičkový nálev, rozpis je na 7 dl fľašu. Keď robíme v menšom, ja väčšinou robievam v pohároch od horčice, suroviny dám na polovicu. Zalejeme vodou a na záver pridáme lyžicu oleja.
- 3
Zasteriilizujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu