Foto: olinecka
Takúto som pripravila pre mojich blizkych,priznávam,že bola neskutočna.Hodi sa aj na Silvestra.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lahôdkove kare som uvarila vo vode asi v 3- 4 litroch vody 1 1/2 hodiny.Vybrala som uvarené mäso do vývaru z mäsa som pridala kapustu,ktorú som preplachla pod tečucou vodou.Nechala som ju povariť do mäkka.
- 2
Sušene huby som namočila do teplej vody ,ktoré som vyžmykala a pokrajala a menšie kúsky pridala som do kapusty aj hubovy bujon.Klobasy som pokrajala na kolieska a nechala kratko povariť.
- 3
Mäso pokrajame na menšie kocky a pridáne do kapustnice necháme povariť a nakoniec zjemnime šľahačkovou smotanou asi 100ml.Korenie ani soľ som nedavala mäso bolo údene kapusta kyslá ,je to na uvaženi je možno dochutiť podľa seba,je taká výborná ,že sa po nej zapraši. Dobrú chuť!!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@olinecka...kapustnica vyzerá veľmi chutne.-)
@svedka cirkevný pôst zakazuje jesť mäso teplokrvných zvierat , ryby sú tzv studenokrvné inak povedané teplota ich krvi je prispôsobená teplote vody v ktorej žijú a teda ich konzum je povolený.