Foto: ivkaa
Keďže neviem urobiť dobré kysnuté cesto a predávajú sa aj tie husté chlebíky bez droždia, tak aj ja som sa rozhodla vyskúšať takýmto spôsobom Zobraziť celý popisKeďže neviem urobiť dobré kysnuté cesto a predávajú sa aj tie husté chlebíky bez droždia, tak aj ja som sa rozhodla vyskúšať takýmto spôsobom urobiť kaiserky. Výsledok je podľa mňa dosť dobrý chuťovo vzhľadom na minimum použitých surovín a krátku dobu prípravy. Určite nechutia ako klasický chlieb, ale sú dobré :) a hlavne domáce :)
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Rozpis je na 6 maličkých kaiseriek, ktoré sú však dosť ťažké... Pečivo vôbec nie je suché. Samozrejme môžte ich robiť aj väčšie a dávkú zdvojnásobiť...
- 2
Zmiešame si múku, PDP, semienka (ľanové, slnečnicové, tekvicové, sezamové - podľa chuti), kmín, myslím, že by sa mohla pridať napr. aj cibuľa al. cesnak....Ďalej pridáme olivový olej, jogurt, vodu radšej treba dolievať postupne, lebo každá múka sa správa ináč. Každopádne by malo vzniknúť cesto, z ktorého je možné vytvoriť žemličky. Kaiserky pečieme na silikónovej podložke al. na papieri na pečenie.
- 3
Takto vyzerá v priereze. Myslím si, že sú naozaj celkom slušné :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu