Jednoduché kaiserky bez droždia

ivkaa - fotkaivkaa, 6. novembra 2012
Jednoduché kaiserky bez droždia
Foto: ivkaa

Keďže neviem urobiť dobré kysnuté cesto a predávajú sa aj tie husté chlebíky bez droždia, tak aj ja som sa rozhodla vyskúšať takýmto spôsobom urobiť kaiserky. Výsledok je podľa mňa dosť dobrý chuťovo vzhľadom na minimum použitých surovín a krátku dobu prípravy. Určite nechutia ako klasický chlieb, ale sú dobré :) a hlavne domáce :)

5 minút
príprava
15-20 minút
na 210 °C

Suroviny

135 g
3 ČL
60 ml
80-90 g alebo smotana
1 ČL
 alebo aj drvený kmín
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozpis je na 6 maličkých kaiseriek, ktoré sú však dosť ťažké... Pečivo vôbec nie je suché. Samozrejme môžte ich robiť aj väčšie a dávkú zdvojnásobiť...

  2. 2

    Zmiešame si múku, PDP, semienka (ľanové, slnečnicové, tekvicové, sezamové - podľa chuti), kmín, myslím, že by sa mohla pridať napr. aj cibuľa al. cesnak....Ďalej pridáme olivový olej, jogurt, vodu radšej treba dolievať postupne, lebo každá múka sa správa ináč. Každopádne by malo vzniknúť cesto, z ktorého je možné vytvoriť žemličky. Kaiserky pečieme na silikónovej podložke al. na papieri na pečenie.

  3. 3

    Takto vyzerá v priereze. Myslím si, že sú naozaj celkom slušné :)

    Jednoduché kaiserky bez droždia - obrázok 3

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Ano, všetky na tanieri... Ale to je iba malý tanier, nie veľký :) Fakt sú maličké... O polovicu menšie ako kaiserky z obchodu, ale sú rovnako ťažké...
Ťažké sú kvôli tej ražnej múke - treba skúsiť zmiešať to s hladkou špeciálkou a malo by to byť lepšie... určite ale vyskúšam aj originál verziu. Ďakujem
@avelvet , určite, ražné pečivo je vždy ťažké a husté, a o to viac, keď je nekysnuté...Možno vyskúšam zmiešať so špaldovou hladkou, keďže pšeničnú nepoužívam :)

Pridaj komentár k receptu: