Jednoduché kaiserky bez droždia

ivkaa - fotkaivkaa, 6. novembra 2012
Jednoduché kaiserky bez droždia
Foto: ivkaa

Keďže neviem urobiť dobré kysnuté cesto a predávajú sa aj tie husté chlebíky bez droždia, tak aj ja som sa rozhodla vyskúšať takýmto spôsobom Zobraziť celý popisKeďže neviem urobiť dobré kysnuté cesto a predávajú sa aj tie husté chlebíky bez droždia, tak aj ja som sa rozhodla vyskúšať takýmto spôsobom urobiť kaiserky. Výsledok je podľa mňa dosť dobrý chuťovo vzhľadom na minimum použitých surovín a krátku dobu prípravy. Určite nechutia ako klasický chlieb, ale sú dobré :) a hlavne domáce :)

5 minút
príprava
15-20 minút
na 210 °C

Suroviny

135 g
3 ČL
60 ml
80-90 g alebo smotana
1 ČL
 alebo aj drvený kmín
1 KL




Postup

  1. 1

    Rozpis je na 6 maličkých kaiseriek, ktoré sú však dosť ťažké... Pečivo vôbec nie je suché. Samozrejme môžte ich robiť aj väčšie a dávkú zdvojnásobiť...

  2. 2

    Zmiešame si múku, PDP, semienka (ľanové, slnečnicové, tekvicové, sezamové - podľa chuti), kmín, myslím, že by sa mohla pridať napr. aj cibuľa al. cesnak....Ďalej pridáme olivový olej, jogurt, vodu radšej treba dolievať postupne, lebo každá múka sa správa ináč. Každopádne by malo vzniknúť cesto, z ktorého je možné vytvoriť žemličky. Kaiserky pečieme na silikónovej podložke al. na papieri na pečenie.

  3. 3

    Takto vyzerá v priereze. Myslím si, že sú naozaj celkom slušné :)

    Jednoduché kaiserky bez droždia - obrázok 3

Diskusia k receptu

valeri
Vyzerajú fakt dobre, koľko kusov vyšlo z tých 135 g ? Všetky čo sú na tanieri? To by bolo slušné
ivkaa
Ano, všetky na tanieri... Ale to je iba malý tanier, nie veľký :) Fakt sú maličké... O polovicu menšie ako kaiserky z obchodu, ale sú rovnako ťažké...
ivkaa
ak chcete klasickú veľkosť a 6ks, suroviny treba minimálne zdvojnásobiť :)
ebaka
aj ja ich ukladám a vyskúšam:-))
hanee
vyskusam, na obrazku vyzeraju lakavo
avelvet
Ťažké sú kvôli tej ražnej múke - treba skúsiť zmiešať to s hladkou špeciálkou a malo by to byť lepšie... určite ale vyskúšam aj originál verziu. Ďakujem
ivkaa
@avelvet , určite, ražné pečivo je vždy ťažké a husté, a o to viac, keď je nekysnuté...Možno vyskúšam zmiešať so špaldovou hladkou, keďže pšeničnú nepoužívam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia