Nepečené vanilkovo čokoládové Bebe rezy fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 19. januára 2014

Toto je recept z časopisu Zákusky, torty a koláče 1/2011. Bola som rada, že chutil aj mojim synom.

Suroviny

Vanilkový krém:
650 ml
70 g
10 g
100 g
20 g
100 g
100 g
250 g
Čokoládový krém:
650 ml
70 g
10 g
80 g
20 g
100 g
100 g
250 g
Smotanový krém:
500 ml
2 ks
400 ml
3 PL
Okrem toho:
50 ml
50 ml
1 ČL
2 bal.
2 bal.




Postup

  1. 1

    Na plech rozložíme vanilkové Bebe keksy, um zmiešame s vodou a cukrom a pokropíme keksy.

    Nepečené vanilkovo čokoládové Bebe rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme vanilkový krém: 500 ml mlieka, cukor a vanilkový cukor privedieme do varu. V 150 ml mlieka rozmiešame škrob a puding. Pudingovú hmotu vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu pridáme polámanú čokoládu a miešame, pokiaľ puding nie je hladký. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty zašľaháme maslo a mascarpone.

    Nepečené vanilkovo čokoládové Bebe rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krém natrieme na BeBe keksy.

    Nepečené vanilkovo čokoládové Bebe rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prikryjeme kakaovými keksami, ktoré pokropíme umom.

    Nepečené vanilkovo čokoládové Bebe rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Natrieme višňovým džemom. Ja som ho nemala po ruke, tak som použila rebarborovo-banánovo pomarančový, ktorým ma zásobuje moja priateľka Marienka.

    Nepečené vanilkovo čokoládové Bebe rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na džem uložíme vanilkové keksy, ktoré znovu pokropíme umom.

    Nepečené vanilkovo čokoládové Bebe rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Natrieme čokoládový krém, ktorý pripravíme presne ako vanilkový len s tým rozdielom, že použijeme horkú čokoládu. No a tu končím s postupom, nakoľko sa mi vybili baterky vo fotoaparáte a nemala som iné po ruke.

    Nepečené vanilkovo čokoládové Bebe rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na čokoládový krém poukladáme kakaové keksy.

  9. 9

    Na vrch navrstvíme smotanový krém. Zo smotany, stužovačov šľahačky a cukru vyšľaháme tuhú šľahačku. Do vyšľahanej šľahačky po častiach zašľaháme pochúťkové smotany.

  10. 10

    Necháme v chlade stuhnúť najlepšie cez noc.

    Nepečené vanilkovo čokoládové Bebe rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

radost
ojoooj..toľko dobrôt v jednom kúsku - že - nemá inú možnosť - len byť výbornej chuti...:-)
tigriske
iste velmi chutne! maslo kedy pridas do kremu, ked je este horuce alebo spolu s mascarpone po vychladnuti?
medovnicek
@alex37 som rada, že si sa nechala inšpirovať a hlavne, že chutil:), ten tvoj vyzerá super - hneď by som si kúsok dala:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia