Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou
Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov....
Čo urobiť zo suchým chlebom
Okrem toho že sa môže usušiť a zomleť na strúhanku, môže byť aj niečo ako burek na...
Bravčová panenka s tmavými ringlotami
Históra kucháskeho umenia nás už z dávej minulosti dostatočne informuje, že muži sa za šporákom nestratia....
Holandské vajcia
Vajcia nakrájame na plátky, údené mäso na malé kocky. Do vymasteného pekáča uložíme vrstvu vaječných plátkov,...
Listová zmes s kuracími nugetkami
Všetky šaláty umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame a zmiešame s francúzskym dresingom. Francúzsky dresing: dijonskú...
Kapor po alsasky
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Zverinový hrniec
Na tretine rozpáleného tuku opražíme polovicu dávky cibule do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu,...
Segedinské bravčové kotlety.
hľadal som recept na sikulké bravčové rebierko a našiel som tento ktorý občas robievala moja neb. mamka....
Výborné košíčky plnené malinami
Tento recept dcérky milujú a pri každej slavnostnejšej chvíli ho robíme, takže pomerne často. Keďže máme...
Chudobné cestoviny s kabanosom
Cestoviny uvaríme podľa návodu v dostatočnom množstve osolenej vody. Medzitým nakrájame salámu na kúsky, ktoré...
Krémová tekvicová polievočka
Onedlho vianoce ale čo tak ešte uvariť tekvicovú polievku? Jeseň bola bohatá. Je rýchla a veľmi...
Špaldové špagety s lososom
Toto jedlo vzniklo pri mojej kreatívnej schopnosti vymýšľať nové recepty :-) či obnoviť staré , z...
Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou
Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...
Orechový koláč bez múky
Postačia chutné oriešky rôzneho druhu a len zopár ďalších surovín, aby vznikol luxusný koláč, ktorý...
Letný šalát
Tento recept sme si údajne vymysleli doma sami, aspoň tak mi to tvrdí moja mamina...
Chlodnik statkářský – Chłodnik z zaścianka
Na úvod – zaścianek byl, v dobách dávno minulých, malý šlechtický statek kdesi...
Prsíčka s pórkovou omáčkou
Rada robím takéto rýchlovky. Recept som niekde čítala, ale ja som si ho upravila.
Kapustové karbonátky
Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme...
Skins - English chips
Wash carefully potatoes, peel them in very thick stripes (skins). Grate some cheese.
Fašiangová huspenina
Hovädzie mäso dusíme, kým nezmäkne a potom ho nakrájame na kocky. Výpek zalejeme vývarom a...
Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke
Reklamy všeobecne, ale TV extra zvlášť, ma dokážu poriadne „vytočiť“! Ale „výnimka potvrdzuje pravidlo“! Videl...
Domácou jaternicou plnené pečené morčacie prsia so zelerovými hranolkami
Dnešný sviatočný obed som len tak vymyslela a to som ani netušila, aké to bude chutné....
Skordalia s fazuľovými lúskami
Skordalia je řecký dip k různým masům i zelenině. Řekové ji připravují z brambor, nebo...
Raňajková inšpirácia na Troch zmrznutých
Ponúkam raňajkovú inšpiráciu, celkom aj nutrične vyváženú :)
Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé
Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky,...