Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci
Mäsko si naklepeme z obidvoch strán osolíme, okoreníme koreninami a vložíme do parného hrnca na platňu....
Skoro čína s panenkou
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...
Môj boršč
Mám dojem, že koľko krajín bolo v bývalom ZSSR, toľko obmien boršču sa varilo. Základom všetkých...
Penne con prosciutto e funghi
Dáme variť cestoviny. Šunkový salám nakrájame nadrobno a necháme trošku prepiecť na oleji spolu s hubami,...
Sobotní bramboračka bábinky Cilinky
Kdysi jsem psal do komentáře u bramborové polévky o bábinčině bramboračce. Počasí a suroviny které se...
Domáca bravčová krkovička na mojom víne
Dnes som uvarila výbornú domácu krkovičku na mojom vlastnom červenom vínečku. nezvyknem robiť jedlá často na...
Plnená kuracia fašírka
Neviem ako vy, ale ja som fašírku z kuracieho mäsa ešte nejedla. Tak som to chcela skúsiť...
Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...
Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...
Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...
Mleté mäso v lístkovom ceste
Rožok nakrájame na malé kocky a zvlhčíme ho vodou alebo mliekom. Mleté mäso zmiešame so soľou,...
Bravčové karé s lečom
Mám rada zeleninu. Recept mám už dlho, takže vôbec neviem, či som to vymyslela...
Gulášová polievka
K tejto polievke sa mi skvelo hodil obyčaný cesnakový posúch od @kimlo.
Srnčie stehno na smotane
Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...
Mäsové guľky na bakoňský spôsob
Základom bol môj recept Madarské bakoňské plátky zo 17. apríla 2011 , teraz som pripravila mäsové...
Bravčové plnené roládky v parnom hrnci
Bravčové plátky dobre naklepeme, osolíme, okoreníme bazalkou, korením gyros, rozmarínom z oboch strán
Najrýchlejšia zabíjačka
Tip na superrýchlu večeru alebo obed. A tiež tip pre trošku lenivejších... :-)
Tyrolské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, ...
Vrchárska kelovica
Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta, ze by v nej aj kohut...
Dusené kura na masle obložené hráškom a baby karotkou
Kura poznám na mnoho spôsobov. Dnes som siahla ku starej dobrej klasike, príprava je veľmi...
Moja (bez hanby) výborná čína s ryžovými rezancami
Toto jedlo som pripravovala už viac krát, a vždy nám veľmi chutila, tak prišiel čas,...
Kuracie mäso v chutnej marináde
Kuracie mäso nakrájame na menšie plátky a natrieme marinádou, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených ingrediencií. Mäso...
Hovädzie ako divina
Netradiční úprava hovězího masa, vhodná i pro návštěvy, je vcelku jednoduchá na přípravu a může...
Paprikáš podľa Roba Pappa
Aký je rozdiel medzi paprikášom a perkeltom? Uvidíte v dnešnom videu so spevákom Robom Pappom, ktorý...
Moja čína z woku
Tento recept mám okukaný z televízneho varenia ešte z dávnej minulosti. Mám ho rada preto, ...
Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke
Uhorku očistíme a rozkrojíme po dlžke, lyžicou vyberieme semienka a nakrájame na centimetrové kocky. Cibuľu nakrájame...
Mäsové guľky v omáčke
jednoduché, rýchle a chutné jedlo
Pekelne horúce prekvapenie
Diabolsky jednoduché a čertovsky dobré. A zahreje aj snehovú kráľovnú. :-)
Veselá hamburská kýta
Maso prošpikujeme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.
Jednoduchý mäsový koláč
Rýchly a jednoduchý mäsový koláč. Je výborný za tepla aj za studena.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne
Dnešný nedeľný obed z vykosteného morčacieho stehna na kyslej kapuste s vínom.