Foto: irenaw
Bez bielej múky a bez droždia. Keď sa musí variť na viac spôsobov.
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25-35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu asi tak do polovice výšky šálok (tie do vody ešte nedávame). Dve veľké šálky dobre potrieme maslom. Múku premiešame so soľou a sódou bikarbónou. Pridáme žĺtok a mlieko a dobre premiešame. Pridáme staršiu žemľu pokrájanú na kocky. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielka. Šálky naplníme do 3/4 a vložíme do vriacej vody. Zatvoríme a na miernom ohni varíme 25-35 minút podľa veľkosti šálok. Skúsime špajdľou.
-
2
Vyklopíme zo šálok, popicháme a necháme chvíľu postáť. Nakrájame niťou.
Diskusia k receptu