4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Hríby si najskôr na pár minút namočíme. Potom ich nakrájame.
- 2
 V hrnci si rozpustíme maslo, opražíme na ňom nasekanú cibuľu, pridáme polovicu z množstva múky a urobíme svetlú zápražku. Zalejeme studenou vodou, pridáme hríby, bobkové listy a varíme trištvrte hodiny. Zahustíme zvyšnou múkou rozmiešanou v smotane a necháme tak 3 minúty povariť. Potom vyberieme bobkové listy a polievku rozmixujeme. Nemusíte úplne, nech tám trošku hríbikov zostane celých… Dochutíme soľou a korením, octom a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Odstavíme a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu