Foto: archaa
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hríby si najskôr na pár minút namočíme. Potom ich nakrájame.
- 2
V hrnci si rozpustíme maslo, opražíme na ňom nasekanú cibuľu, pridáme polovicu z množstva múky a urobíme svetlú zápražku. Zalejeme studenou vodou, pridáme hríby, bobkové listy a varíme trištvrte hodiny. Zahustíme zvyšnou múkou rozmiešanou v smotane a necháme tak 3 minúty povariť. Potom vyberieme bobkové listy a polievku rozmixujeme. Nemusíte úplne, nech tám trošku hríbikov zostane celých… Dochutíme soľou a korením, octom a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Odstavíme a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu