Šľahačkový zákusok Nebíčko v papuľke fotorecept

Foto: Olinecka
Kto má rád šľahačkové zákusky, tak toto bude riadne potešenie.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
7 PL |
|
7 PL |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Plnka: | |
750 ml (+ 50 ml na pokvapkanie korpusu) |
|
3-4 PL |
|
2 bal. |
|
4 ks |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
Navrch: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
50 g (nastrúhaná na zdobenie) |
|
Okrem toho: | |
(na vymastenie plechu) |
|
(na posypanie plechu) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Bielky vyšľaháme s cukrom a štipkou soli na tuhý sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva, postupne pridáme do vyšľahaného snehu.
-
3
Plech 30x40 cm vymastíme a vysypeme múkou, rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 15 -20 minút. Korpus necháme vychladnúť.
-
4
Prípravíme si suroviny na plnku.
-
5
Maslo vymiešame do penista. Mlieko a cukor dáme variť. V troche mlieka rozmiešame žĺtky a Zlatý klas, uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Spojíme s maslom.
-
6
Korpus pofŕkame trochou mlieka, rozotrieme rovnomerne plnku.
-
7
Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha.
-
8
Šľahačku nanesieme na pudingový krém, uhladíme nastrúhame bielu čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť. Prajem dobrú chuť.
Tiež Šľahačkový zákusok:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Pre nich naozajstný luxus len neviem,dokedy.
Pre nich naozajstný luxus len neviem,dokedy.
Ja viem takže môže byť ", nebíčko v ústach". Ďakujem za komentár, pozdravujem.
Ďakujem.
Naozaj veľmi , dobrý.
Ale sa teším, že sa Ti páči.Dakujem.
Ďakujem za komentik.