Banánové rezy

martina34 - fotkamartina34, 23. októbra 2010
Banánové rezy
Foto: martina34

Tento koláčik upiekla moja mamina, no ona tu nie je registrovaná, takže ho pridávam za ňu. Mami bol výborný.

60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
150 g
150 g
1 PL
5 PL
1/2 balíčka
 štipka
Krém:
250 g, alebo maslo
180 g
400 ml
1 balíček
1 balíček
3-4 ks, - podľa veľkosti
Čokoládová poleva:
100 g
30 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme piškótu. Vystelieme si plech papierom na pečenie a dáme si zohriať rúru na 200 stupňov. Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme s pridaním štipky soli a postupným pridávaním kryštáľového cukru na tuhý sneh. Postupne primiešavame žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom a aj 5 PL vody. Vymiešanú zmes vylejeme rovnomerne na plech a pečieme v rúre cca 10-15 minút.

  2. 2

    Krém: V hrnci si uvaríme hustú kašu z 4 dcl mlieka, Zlatého klasu a kryštálového cukru a vanilínového cukru. Uvarený krém necháme vychladnúť a vmiešame doň maslo alebo Heru, dobre vyšľaháme do hladka.

  3. 3

    Na upečený korpus natrieme polovicu krému, naň poukladáme na kolieska nakrájané banány a na banány rozotrieme druhú polovicu krému. Pripravíme si čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť varovú čokoládu, pridáme Ceru a olej a vymiešame do hladka. Čokoládu rozotrieme rovnomerne na povrch koláča. Môžeme ozdobiť šľahačkou a čerstvou malinou.

Diskusia k receptu

anajka
Krásne,ta čokoláda sa pri krájaní neláme?Milujem zákusky s banánmi a tento vyzerá suprovo a ta plnka nie je veľmi ťažká na žalúdok,možno sa dá pridať kyslá smotana.Ukladám,díííííííík
martina34
Čokoládku krájam nožom namočeným v horúcej vode, vždy ho umyjem a je horúci, takže sa čokoláda pod ním topí a neláme sa.
shelley2mmm
tento kolacik vyzera, ze bol do pol hodinky fuc :P mnam, dala by som si povedat :))) uz je v mojej KK..dakujem :D
marianne69
vyborny kolacik,veru sa po nom zaprasi,u nas sa banany konzumuju na kila..
anina43
svadobná cukrárka ma naučila akokrájať čok. polevu, aby vznikol hladký rez : ostrým špicatým nožom si zakrojíme čiary do hlbky hrúbky polevy, občas namočíme nôž do horúcej vody a potom už len namáčaným nožom dokrojíme až po plech. odvtedy mám krásne nkrájané kúsky, s nevyštrbeným krajom
sovka62
S krájaním som aj ja mávala problém, ale odkedy som tu objavila polevu z čokolády a šľahačky, ktorú robieva Egreška, inú nepožívam. Tá je taká pružná,že stačí vziať ostrý nôž a krájať, bez nahrievania noža vo vode. Akurát nôž po každom reze utieram do utierky, zvlášť ak je poleva rovno na plnke.
matased
Tiež mám rada banánové zákusky, mám ich viac druhov uložených...Tento je pekný aj na pohľad a iste dobrý. Ukladám.
danculka
dobre vyzerá ,uložím si ho ide obdobie ,kde sa tie najlepšie budú piecť.
jeka
aj ja sa pripajám k obdivu ako je pekne nakrájaný .Ja som ho nedávno piekla,ale navrch som davála želatínu/potrebovala som sa jej zbaviť/ a bol vynikajúci už i tým ,že sa nevieme odjesť kedˇmáme banány.Dakujem.
damya
sovka62- pod akym nazvom najdem tu Egreskinu polevu so slahajdou-co varis?
damya
dievcata, na zahrade sa mi urodilo straaaasidelne vela fig. nevie niekto z vas receptik na spracovanie /pecenie/ alebo aj uskladnenie?mam ich prvy rok tak strasne vela...rozdavam, ale aj tak ich je neurekom.
evanaaa
Damya, tie figy ti veru závidím. Môžeš z nich robiť džem, a ak sú sladké, veľa cukru nespotrebujú, môžeš ich aj zavariť do medu, neviem , ako sa to robí, ale v Bulharsku som to chutnala a aj domov som si priniesla. A do pečenia, či už nepečené alebo pečené koláče, možnonájdeš aj tu ich využitie.
sazuna
hmmmm, toto vyzera mnam. Len poprosim o radu - prestala som robit pudingovo-maslove kremy lebo maslo sa mi nikdy poriadne nerozmixuje (musim pouzivat maslo, tuna u nas na druhej strane zemegule totizto nepredavaju stuzene tuky ako Hera..). Nejake typy Martina? dakujem :)
damya
evanaa, dik za radu, odpoved. aspon vidis, ze tento portal so vsetkymi varechacmi potrebujem ako sol ...cafme.
marta5
Je super,ja robím orechovú piskotu,skúsim Váš,dakujem za skvelý recept
najaa
skvelý jednoduchý a hlavne mňakový koláčik,vďaka za recept sme si celá rodinka pochutili...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia