Foto: 27janka
Rada varím polievky, ktoré sú rýchlo hotové a zdravé. Jednou z mojich obľúbených je i tá dnešná. Základná surovina hliva ustricová je Zobraziť celý popisRada varím polievky, ktoré sú rýchlo hotové a zdravé. Jednou z mojich obľúbených je i tá dnešná. Základná surovina hliva ustricová je delikatesou v našej domácnosti. Okrem mnohých liečivých vlastností máme radi jej lahodnú chuť. Ešte váhate, či ju ochutnať ?
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Hlivu ustricovú, cibuľu, mrkvu, zeler a zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame.
-
2
Do hrnca dáme olivový olej orestujeme cibuľu so zeleninou, pridáme hlivu ustricovú a restujeme ešte niekoľko minút. Kto má rád hustejšiu polievku môže pridať 2 polievkové lyžice pšeničnej celozrnej hladkej múky, 1 čajovú lyžičku mletej červenej papriky premiešať, krátko opražiť.
-
3
Zalejeme 1,5 litrom vody, privedieme do varu, osolíme himalájskou soľou (táto soľ okrem toho, že je zdravšia ako klasická soľ i morská soľ nám zvýrazní chuť polievky), okoreníme a varíme 20 minút.
-
4
Potom pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a povaríme ešte 10 minút. Nakoniec pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať. Dobrú chuť !
ďakujem za radu, vyskúšam...
ďakujem, aj my ich máme radi, už sa teším na leto dúfam, že budú rásť
ďakujem, som rada že chutila