![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduchý cestovinový šalát
Tento šalát mam veľmi rada. Nie je vôbec zložitý, každý si doň môže pridať to čo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Feniklovo– uhorkový šalát s údeným pstruhom
Šalátové uhorky a fenikel pozdĺžne nastrúhame na čo najtenšie plátky. Nožom poodkrajujeme kôru z pomaranča a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ovocné sorbety (liči, mango, ríbezľové)
Želatínu pred použitím namočíme v studenej vode. Všetky suroviny dáme do hrnca a prevaríme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zdravá cereálna pochúťka s jablkami a malinami
Toto je môj obľúbený recept - vždy, keď ma pochytí chuť na sladké. Je rýchly...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Terinka s marinovanými slivkami
Kuracie prsia pomelieme najemno, pridáme soľ, karí korenie a časť smotany. Ponorným mixérom vyšľaháme na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mexický figový puding
Múku s trochou vody rozmiešame. Mlieko zohrejeme v malom hrnci a múku pridávame pri polovičnom plameni za...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vianočný venček s mandľovou plnkou
V zime sa u nas casto jedia taketo plnene kolaciky. Byvaju v roznych podobach. Hlavne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky na indický spôsob
Pozor na chilli papričky - nepretierať si očká po manipulácii s nimi ;)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ruža zo zubáča
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nepravá jaternicová kaša
Tento recept mám od mojej svokry. Je to tip na veľmi rýchly obed. Robievam ho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mušle na víne s cesnakom a petržlenovou vňaťou
Mušle vlastnoručne vylovené, dve tehly, oceľový plát, pod ním oheň; keď sa „škeble“ otvorili,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Prebytočná údenina
vlastný recept, lebo nemám rada , aby sme jedli mesiac udeninu, len preto, že nevieme , ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jogurtovo-jahodovo-smotanová torta
Je to môj najobľúbenejší recept. Vždy tento recept používam na prípravu torty.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Údené krídelká na kyslej kapuste
Potrebovala som navariť veľmi rýchlo, pretože som sa zdržala na nákupoch a zbadala som údené krídelká....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Údené karé v slivkových slzičkách
Údené karé dáme do vriacej vody a varíme približne 20 minút. Vychladnúť necháme vo vývare...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Husacia pečeň na lesnom ovocí
Cukor rozpálime na karamel, podlejeme vínom a roztopíme. Pridáme lesnú zmes, po zovretí ju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľový perkelt s párkom
je z jedného českého časopisu a zaujal ma a preto ho ukladám sem na Varechu a sú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Stehienka s hľuzovkou a hruškovým želé
Kuracie stehná osolíme, okoreníme a upečieme s maslom a šalotkou v rúre. Do nádoby nalejeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nugetovo-šľahačkové kolieska
Rozmýšľala som, aký im dať názov, možu to byť aj orechové koliečka.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie mäso s pórom na pive
V panvici opražíme na oleji kuracie mäso za občasného miešania. Upražíme do zlatista. Pridáme pór...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pastiersky koláč
Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme do zlata. Pridáme mäso a orestujeme. K mäsu pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov
Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Strapatá marinovaná krkovička na cibuli a rozmaríne
... ďalšia z variácií na plnenú krkovičku, teraz tak trošku roztopašne - strapatú :)