
Vegánske perníčky s matcha a s cviklovým práškom
Perníčky pre tých, ktorí uprednostňujú vegánsku stravu alebo radi experimentujú a chcú svoj vianočný stôl obohatiť...

Kofty z teľacieho mäsa
K mletému mäsu pridáme soľ, čierne korenie, sladkú mletú papriku, kremžskú horčicu a nasekanú...

Krémová pórová s hríbami
Túto polievku vymyslela moja mama len tak náhodne podľa toho čo bolo vtedy práve doma. Je...

Chia puding
Chia semienka dáme do misky. Zalejeme mandľovým mliekom, pridáme kakao a javorový sirup.

Pancetta s jadrovníkmi paprík
Áno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť”...

Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....

Závin allà pasta matta
Pasta matta je základné cesto na slané koláče, s neutrálnou príchuťou, ideálne aj do mnohých dezertov, u mňa aj štrúdľa, tastičky....

Zeleninový šalát s rybičkami
Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?

Základné biele rizoto s parmezánom
Vyskúšajte prípravu základného rizota krok za krokom....

Cviklové vafle
Sladké vafle pozná každý. Ale čo tak spojiť príjemné s užitočným a vyskúšať zeleninové vafle? Napríklad...

Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...

Tzatziki s cviklou
Tradičné uhorkové tzatziki sme doplnili ešte aj o zdravú cviklu a lahodný letný šalát alebo príloha k...

Karí zo zelených papričiek
Bharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila...

Cestovinový šalát s arašidmi
Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou
Pohánku uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať...

Bezlaktózové palacinky
Bezlaktózove palacinky sú úplne rovnaké ako klasické, iba namiesto obyčajného mlieka použijeme bezlaktózové.

Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou
Pstruh patrí medzi chutné rybičky. V spojení s batatmi poskytuje výborný chuťový zážitok....

Žĺtkové rezy
Cesto: Maslo vyšľaháme s cukrom do hladka. Pridáme múku a mleté orechy. Zmiešame dokopy...

Vyprážané krokety zo zubáča na listovom šaláte so zeleninou a citrónovým dipom
Pokračujeme ďalej v sérii našich receptov s vínom alebo ku vínu. K tomuto receptu odporúčame ochutnať Tramín červený, výber z hrozna 2023....

Dezert z fľaštičky
Dezert vo fľaštičke? Prečo nie?!? Môžeme ho brať na výlety a nič sa mu nestane, nebude...

Šalát z pečenej cvikly s fetou a kúskami hovädzieho mäsa
Surová cvikla je pomerne tvrdá a chuťovo nevýrazná, po upečení bude však fantasticky sladká....