Kapor pečený s jablkami a chrenom

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009
300 minút
príprava

Suroviny

1 kg
100 g
250 g
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Porcie kapra umyjeme a osolíme, vložíme ich do nádoby a naukladáme na ne postrúhaný chren premiešaný s olúpanými jablkami pokrájanými na plátky.

  2. 2

    Potom ich pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme odležať do chladničky na 5 hodín. Jednotlivé porcie kapra vyberieme, obalíme ich v strúhanke a pomaly pečieme na oleji z oboch strán.

  3. 3

    Nakoniec k porciám kapra pridáme chren s jablkami aj so šťavou a spoločne dopečieme. Pred podávaním na porcie kapra dáme upečené jablká s chrenom. Podávame so zemiakmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Pečené, 50 špecialít z rýb

Diskusia k receptu