
Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina)
Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.

Baranie mäso s lečom
Nadrobno pokrájanú cibuľu spenime na tuku, pridáme umyté a na malé kocky pokrájané mäso, osolíme a dusíme....

Citrónová limonáda
pri vysoký teplotách vie osviežiť aspoň mňa. Ale aby som bola uprimná pravdou je že nie...

Malinový koláč pre náročných
Tento koláč obľubujú nielen dospelý, ale najmä deti. Je ľahký, nadýchaný , krehký...

Bezlepkové muffiny z červenej repy
Verili by ste, že bezlepkové muffiny sa dajú upiecť aj z cesta, v ktorom je hlavnou surovinou varená červená repa – cvikla? Máme pre vás presne takýto recept!...

Pohánka s hubami a rukolou
Pohánka je zdravá a na prípravu jedál veľmi vďačná surovina. Dá sa použiť na prípravu rozličných...

Šľahačková kávová bábovka
Veľmi rada pečiem a v poslednom čase to nedokážem zastaviť. Snáď to po mne zdedí moja...

Bazalková polévka
Dost dlouho mi trvalo než jsem si na chuť a vůni bazalky zvykla. Nakonec jsem si...

Korenisté oriešky
Tento recept pochádza z Nemecka. Získala som ho počas svojho pobytu v tejto krajine pred 13-timi...

Syrová nátierka s vajciami
Syrová nátierka je vpravo hore, vľavo je falošná treska - nátierka ( podľa mojich receptov )...

Báječný ovocný šalát s medovo-citrusovou zálievkou
Recept na môj obľúbený letný šalátik so zálievkou so skvelým ochuteným medom.

Nevarená zelená polievka
Jedna z mojich najobľúbenejších polievok. Cuketa, avokádo, veľa kôpru, málinko soli alebo vôbec...

Karamelový krém s kahlúa–višňami
V mlieku rozpustíme cukor (230 g), privedieme do varu, necháme vychladnúť a vmiešame celé vajcia....

Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....

Výletná zmes
Vhodné pre všetky ročné obdobia. Táto zmes je vynikajúcim zdrojom čistej, ľahkej energie pre výletníkov, ktorý často...

Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...

Sladko-ostrý baklažán
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.

Rezancová polievka
Uvariť vifonku vie asi každý, ale skúste si spraviť verziu, ktorú si robievajú Číňania s riadnymi ingredienciami a je aj trochu zdravšia, ale predsa rýchla!...

Fašiango turíce
Zmiešame spolu, droždie, cukor, múku, soľ . Potom prilejeme mlieko, pridáme...

Halloweenske metly z lístkového cesta
Cesto vyberieme z chladničky 15-20 minút pred použitím. Rozrolujeme a polovicu plochy cesta natrieme lieskovoorieškovou nátierkou....

Jaternice s jablkami a slivkami
Olúpané jablká rozštvrtíme a vykrojíme z nich jadrovníky, dužinu potom nakrájame na menšie kúsky. Sušené...

Sladké osvieženie
Ďalší jednoduchý recept v mojom podaní. Rýchly, svieži a veľmi chutný koláčik.