Tento koláč obľubujú nielen dospelý, ale najmä deti. Je ľahký, nadýchaný , krehký a hlavne plný ovocia. Jeho príprava je ľahká, ale musí odstáť Zobraziť celý popisTento koláč obľubujú nielen dospelý, ale najmä deti. Je ľahký, nadýchaný , krehký a hlavne plný ovocia. Jeho príprava je ľahká, ale musí odstáť v chladničke minimálne 24 hodín, ale výsledok stojí za počkanie.
príprava
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme tak, aby vyzerali ako jemná strúhanka.
- 2
V hrnci na jemnom ohni rozpustíme maslo. Oheň vypneme a vmiešame rozdrvené sušienky, aby boli zapracované do masla.
- 3
Do tortovej formy(najlepšie vrúbkovaná po okrajoch) porozotierame zmes. Pritláčame ju pomocou lyžičky až kým sa nespevní. Potom ju dáme na 30 minút do chladničky vychladiť.
- 4
Medzitým rozmiešame mascarpone s kondenzovaným mliekom a citrónovou šťavou. Zmes šľaháme do hladka. Pridáme želatínu urobenú podľa návodu na obale.
- 5
Na vychladený korpus rovnomerne rozložíme maliny. Vylej na ne krémovú zmes a rozotri aj pri okrajoch, aby bola zarovnaná. Koláč nechaj v chladničke 24 hodín, aby stuhol. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu