Malinový koláč pre náročných

zuzlicek55 - bez fotkyzuzlicek55, 19. februára 2013

Tento koláč obľubujú nielen dospelý, ale najmä deti. Je ľahký, nadýchaný , krehký a hlavne plný ovocia. Jeho príprava je ľahká, ale musí odstáť v chladničke minimálne 24 hodín, ale výsledok stojí za počkanie.

30 minút
príprava

Suroviny

200 g
500 g alebo mrazené
75 g
300 g
200 g
1 bal.
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme tak, aby vyzerali ako jemná strúhanka.

  2. 2

    V hrnci na jemnom ohni rozpustíme maslo. Oheň vypneme a vmiešame rozdrvené sušienky, aby boli zapracované do masla.

  3. 3

    Do tortovej formy(najlepšie vrúbkovaná po okrajoch) porozotierame zmes. Pritláčame ju pomocou lyžičky až kým sa nespevní. Potom ju dáme na 30 minút do chladničky vychladiť.

  4. 4

    Medzitým rozmiešame mascarpone s kondenzovaným mliekom a citrónovou šťavou. Zmes šľaháme do hladka. Pridáme želatínu urobenú podľa návodu na obale.

  5. 5

    Na vychladený korpus rovnomerne rozložíme maliny. Vylej na ne krémovú zmes a rozotri aj pri okrajoch, aby bola zarovnaná. Koláč nechaj v chladničke 24 hodín, aby stuhol. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Studené pokrmy

Diskusia k receptu

janara
škoda, že nie je foto..to je dosť inšpirujúce..nepridáš ?
jamarlen
ten citrónový krémik musí byť lahodný aj bez malín, s tými by som urobíl druhú tortičku:)))
zuzlicek55
ďakujem, keď ho budem najbližšie robiť odfotím si ho , lebo momentálne mám veľmi nekvalitnú fotku, ktorú tu nechcem zverejňovať. Ale nebojte sa o pár dní bude aj fotka!
lucylee
Aku zelatinu si pouzila? Platky alebo praskovu. Ja mam rada platkovu, s praskovou nemam dobre skusenosti.