
Hubovo–zeleninová polievka
Na oleji speníme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a pokrájané huby...

Karfiol s hubami
Karfiol očistíme, uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju...

Filé na mlynársky spôsob
Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme. V miske sme si zmiešali múku s mletou paprikou,...

Sójové guľky s hlivovou plnkou
Sóju namočíme do teplej vody (ideálne cez noc, ale postačia aj 2 hodiny). Scedíme ju...

Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami
Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

Medovníčky, ktoré potešia každého
Jednoduchý recept na prípravu sviatočných medovníčkov, ktoré hravo pripravíte aj s deťmi.

Pletenky tety Irky alebo „vypečené rožteky“ od Renátky
Pri spomienke na vynikajúcu chuť pleteniek si vždy spomeniem na tetu Irku, sestru mojej prababky....

Tvarohovo-marhuľový zákusok
Žĺtky s cukrom a maslom vymiešame. Pridáme múku, maizenu, kakao, prášok do pečiva...

Pikantné ragú s polentovými knedličkami
Pikantné knedlíky s pikantným mäsom. Samozrejme, môžeme čilli vynechať.

Trubičky z kefíru
Z hladkej múky, tuku a kefíru vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa uležať v...

Syrová nátierka s vajciami
Syrová nátierka je vpravo hore, vľavo je falošná treska - nátierka ( podľa mojich receptov )...

Všehochuť
Neodvážim sa nazvať prezentovanú polievku boršč, aby som neurazil odborníkov. Mám boršč rád a vyskúšal...

Kávové uzlíky
Kysnuté cesto možno s trochu netradičnou príchuťou. S použitím trstinového cukru plnka ešte trochu skaramelizovala a...

Plnené šampiňóny
Plnené šampióny som prvýkrát robila v škole na praxi. Je to úžasné jedlo. Väčšinou sa...

Zemiaky s kalerábom
Zemiaky s kalerábom. Brambory s kedlubnou. Po našem: brambory s kerlúbem. Podle mojí babičky:...

Lekvárové pirohy s lieskovými orieškami
Veľmi obľúbené zemiakové cesto. Najradšej s plnkami slivkovými a lekvárovými.

Krehký koláč s marinovanou cuketou a ricottou
Na marinádu cesnak prelisujeme, zmiešame s octom, medom, mletým čiernym korením, so soľou...

Stehienka s nivovou plnkou na mätovej fazuli
Fazuľu namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc ), precedíme a opláchneme. Fazuľu dáme samotnú...

Karamelový krém s kahlúa–višňami
V mlieku rozpustíme cukor (230 g), privedieme do varu, necháme vychladnúť a vmiešame celé vajcia....

Syrové knedle s hokkaidovým ragú
Pečivo nakrájame na veľmi drobné kúsky, rozložíme na plech a vo vyhriatej rúre na 160 stupňov...

Ovocné Millefuille
Sirup: Víno s cukrom zredukujeme na polovicu a necháme vychladnúť. Mali by sme získať sirupovitú konzistenciu....

Farebný šalát s tvarohovými knedličkami
Šalát z kukurice, paradajok, zeleného šalátu s prídavkom v podobe malých knedličiek z tvarohu a...

Perníkové mafiny s medovou polevou a mandľami
Med, cukor, maslo a mlieko v hrnci pri nízkej teplote zohrievame, kým sa cukor...

Jablkovo-tvarohový á la krémeš
Máme veľa jabĺčok, tak sa snažím ich dávať aj do koláčov. Doma chceli upiecť krémeš,...

Domáci ratatouille
Po francúzky rattatoille a po slovensky by som povedala zeleninové lečo bez vajíčka...

Makový koláč s krémom a ovocím
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a mak...