Čokoládovo-čučoriedkové rezy
reštaurácia UFO watch.taste.groove. v Bratislave, 18. júna 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
75 g |
|
55 g |
|
125 g |
|
65 g |
|
65 g |
|
190 g |
|
75 g |
|
65 g |
|
Karamel: | |
750 g |
|
100 g |
|
1350 g |
|
štipka |
|
2 ks |
|
230 g |
|
8 PL |
|
100 ml |
|
Čučoriedková želatína: | |
1140 g |
|
300 g |
|
360 g |
|
35 g |
|
180 g |
|
210 g |
|
Postup
-
1
Z váhy 1 priemerného vajca (50 g) tvorí 30 g váha bielka a 15 g váha žĺtka.
Pomleté mandle zmiešame s práškovým cukrom, postupne pridáme vajce a žĺtky. Vymiešame spolu s múkou a kakaom. Do cesta pridáme sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov a cukru. Nakoniec pridáme rozpustené maslo. Cesto pečieme 15 minút pri 180 °C.- 2
Karamel: Cukor skaramelizujeme spolu s glukózou, potom ho rozriedime prevarenou smotanou, do ktorej sme pridali soľ a vanilku. Karamel odstavíme, nalejeme doň žĺtky a trochu povaríme. Nakoniec pridáme želatínu, ktorú sme predtým namočili do studenej vody, a prilejeme likér. Karamelovú zmes nalejeme na cesto.
- 3
Čučoriedková želatína: Čučoriedky s vodou a cukrom dáme do hrnca, necháme zovrieť, povaríme 2 – 3 minúty, kým sa nerozpustí cukor. Rozmixujeme ponorným mixérom. Želatínu namočíme do studenej vody. Potom ju vložíme do zmesi vychladnutej na 60 °C a vymiešame metličkou, postupne zapracujeme maslo nakrájané na malé kocky. Zmes nalejeme na karamel cez sitko, aby sme odstránili malé zrniečka z čučoriedok. Pri podávaní môžeme poliať polevou z čokolády, zo smotany a z pomarančového likéru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu