Čokoládovo-čučoriedkové rezy
reštaurácia UFO watch.taste.groove. v Bratislave, 18. júna 2015

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 200 g |
|
| 75 g |
|
| 55 g |
|
| 125 g |
|
| 65 g |
|
| 65 g |
|
| 190 g |
|
| 75 g |
|
| 65 g |
|
| Karamel: | |
| 750 g |
|
| 100 g |
|
| 1350 g |
|
| štipka |
|
| 2 ks |
|
| 230 g |
|
| 8 PL |
|
| 100 ml |
|
| Čučoriedková želatína: | |
| 1140 g |
|
| 300 g |
|
| 360 g |
|
| 35 g |
|
| 180 g |
|
| 210 g |
|
Postup
-
1
Z váhy 1 priemerného vajca (50 g) tvorí 30 g váha bielka a 15 g váha žĺtka.
Pomleté mandle zmiešame s práškovým cukrom, postupne pridáme vajce a žĺtky. Vymiešame spolu s múkou a kakaom. Do cesta pridáme sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov a cukru. Nakoniec pridáme rozpustené maslo. Cesto pečieme 15 minút pri 180 °C.- 2
Karamel: Cukor skaramelizujeme spolu s glukózou, potom ho rozriedime prevarenou smotanou, do ktorej sme pridali soľ a vanilku. Karamel odstavíme, nalejeme doň žĺtky a trochu povaríme. Nakoniec pridáme želatínu, ktorú sme predtým namočili do studenej vody, a prilejeme likér. Karamelovú zmes nalejeme na cesto.
- 3
Čučoriedková želatína: Čučoriedky s vodou a cukrom dáme do hrnca, necháme zovrieť, povaríme 2 – 3 minúty, kým sa nerozpustí cukor. Rozmixujeme ponorným mixérom. Želatínu namočíme do studenej vody. Potom ju vložíme do zmesi vychladnutej na 60 °C a vymiešame metličkou, postupne zapracujeme maslo nakrájané na malé kocky. Zmes nalejeme na karamel cez sitko, aby sme odstránili malé zrniečka z čučoriedok. Pri podávaní môžeme poliať polevou z čokolády, zo smotany a z pomarančového likéru.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu