
Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky
Krkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom...

Zapekaný karfiol s bešamelom
Zapekaciu misu vytrieme olejom a vysypeme strúhankou. Na dno misy dáme uvarené cestoviny, na vrch...

Šalát z mladej kapustičky s uhorkou
Je leto. Aj keď to vonku vyzerá skôr na koniec septembra. K letu patria chutné...

Tuniaková nátierka
Perfektná a lahodne jemná pomazánka, vhodná hlavne na biele pečivo alebo chlieb, ktorej zatiaľ neodolali...

Pečený syr na šunke
Milujem vyprážaný syr, ale hľadám ľahšie alternatívy. Mám ďalšiu, ktorá je chuťovo výborná a...

Tyrolské Gröstle
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských...

Zelerovo-vajíčková nátierka / šalát
… a čas kráča míľovými krokmi. V tohoročnú prvú júlovú nedeľu som po tridsiatich rokoch navštívil...

Kuskus a la Selma
Kuskus (Couscos), patri medzi zakladne potraviny severnej Afriky. Kuskus sa nevari, ale zalieva sa vriacou vodou v...

Úžasný jablkovo-orechový lyžicový koláčik
Vyskúšajte tento skvelý, jednoduchý a rýchly koláč. Určite neoľutujete. Je to lyžicová verzia hrnčekového...

Grilovaná roštenka (Entrecote)
Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by...

Syrové guličky do polievky
Syr si nastrúhame na jemno- na tom strúhadle čo strúhame mrkvu.

Cuketový koláč
Tento recept mám od mojej svokry-čakateľky. Je to jednoduchý, rýchly a veľmi chutný koláčik ;...

Čínske mäso
Tento recept mám od bývalej kolegyne, vtedy, keď mi ho dávala, začala sa u...

Fitness chlebík
Kedže môj jedálniček je vždy plný nejakých nápadov, dnes som si vymyslela zdravý fitness chlebík, lahulinká...

Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...

Šalát na ženskú krásu a mužskú potenciu
Pod týmto názvom bol uverejnený v jednom časopise. Nepamätám si, v ktorom, ani presné...

Černicový pohár s mascarpone a so sušienkami
Černicové coulis: Ovocie povaríme v hrnci spolu s 50 ml vody a s cukrom. Škrob vymiešame...

Zdravý Termix
Pre každého, kto má rád sladké a nechce sa ládovať cukrom. A hlavne pre deti...

Obaľované rybie filé v cesnakovo-jogurtovej marináde
Rozmýšľala som o chutnej a rýchlej večeri na pôstny piatkový deň, rozhodla som sa pre rybie...

Mexické kura
Rýhla večera plná zeleniny a sladkokyslej štipľavej chuti . Takéto jedlo môžete uvariť aj na obed,...

Rýchle papardelle so cherry paradajkami, šampiňónmi a olivami
Tento recept môže mať veľa podôb, fantázií a surovinám sa medze nekladú. Tu je...

Cesnakovo - citrónový zázrak
Lacná a neškodná liečivá kúra, ktorú by mal človek opakovať každý rok. Zápach a cesnakovú vôňu...

„Halušky“ bez múky
To, že sú halušky uvarené bez múky, nie je žiaden zázrak, jednoducho je múka...

Brokolica so slovenskou omáčkou
Brokolica so syrovou omáčkou je anglická klasika. Možno, keď sa pridá bryndza, bude aj...

Hlivová smotanová polievka s chipsami
Jednoduchá a veľmi rýchlo hotová polievka z hlivy. Vrch som ozdobila chrumkavými chipsami taktiež z hlivy....

Špaldové cestoviny s tuniakom z jednej panvice
Ďalší z mojej kategórie bezmliečnych a bezpšeničných receptov, možno sa niekto inšpiruje na rýchly obed alebo...

Bulgur na marocký spôsob
Komerčný recept<br /> Bulgur u nás nie je ešte stále úplne bežný. Jeho príprava je pritom veľmi...

Zdravé cookies z 3 ingrediencií
Jeden z mojich najobľúbenejších a takisto najrýchlejších receptov na zdravú sladkosť. Najradšej si ich pripravujem na...

Žemľovka z toastového chleba s pudingom
Tento recept som si "vyšpičkovala" podľa vlastných chuťových buniek. Obohatila som klasickú žemľovku s jabĺčkami a...

Šalát s červenou repou (cviklou)
S opečeným toastom je to výborná včera a slnečnicové semienka dodajú naviac netradičnú chuť! Oplatí sa vyskúšať....

Tvarohová nočná tortička bez múky
Keďže som dosť obmedzená surovinami, ktoré môžem konzumovať, je tu ďalšia variácia tvarohovej torty.

Pšenová kaša s mrkvou
Kašu som sa naučila od svojej kamarátky Ľubky a mohla by som ju jesť každý deň, ...