Žemľovka z toastového chleba s pudingom

sabeenka - fotkasabeenka, 12. novembra 2011
Žemľovka z toastového chleba s pudingom
Foto: sabeenka

Tento recept som si "vyšpičkovala" podľa vlastných chuťových buniek. Obohatila som klasickú žemľovku s jabĺčkami a tvarohom o čokoládový puding a klasické rožky, prípadne Zobraziť celý popisTento recept som si "vyšpičkovala" podľa vlastných chuťových buniek. Obohatila som klasickú žemľovku s jabĺčkami a tvarohom o čokoládový puding a klasické rožky, prípadne vianočku som vymenila za biely toastový chlebík.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 165 °C

Suroviny

záleži od veľkosti zapekacej nádoby, cca 3/4 z balenia
3 ks
700 ml
3 ks veľké
250 g
1 ks
2 ks
2 lyžice
 /nemusia byť/
na ozdobu /nemusí byť/




Postup

  1. 1

    V prvom rade si ošúpeme, zbavíme jadierok a na plátky nakrájame jabĺčka. Uvaríme si čokoládový puding - ja kupujem ten bez pridania mlieka pri varení.

  2. 2

    V hrnci si zohrejeme mlieko do ktorého pridáme 1 vanilkový cukor a 1 vajíčko. Na vymastený pekáč začneme ukladať toastový chlieb, ktorý najprv namočíme do vanilkového mlieka.

  3. 3

    Na toasty ukladáme vedľa seba plátky jabĺčiek.

  4. 4

    Tvaroh vymiešame s 2ma žĺtkami, hrozienkam/ môžme ich namočiť predtým do vody/, vanilkovým cukrom a navrstvíme ho na jabĺčka. Uvarený puding nalejeme na tvarohovú vrstvu.

  5. 5

    Posledná vrstva žemľovky bude opäť namočený toast v mlieku. Šupneme ju do trúby na 165°C/15min. Po 15min ju vyberieme z trúby a pokryjeme vyšľahaným snehom z 2 bielkov kotré nám zostali, kryšt. cukru a štipku soli. Dáme dopiecť až kým nebude do zlata upečený sneh. Môžme dozdobiť čokoládovým topingom.

Diskusia k receptu

45678
Krásne si to naaranžovala a patrí Ti možno aj výhra, keďže recept, ako píšeš si "stvorila" sama -držím palce :-))
sabeenka
A tu sa o niečo súťaži? To som nevedela... :D
ďakujem.. hlavne nech chutí.
vierik
Krásny kúsok,žemľovku mám veľmi rada...
tinca
pekne nafotené, aj ja mám rada tvoju kombináciu tvaroh a jablká, zasa nový typ na ten chlebík :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia