Foto: sabeenka
Tento recept som si "vyšpičkovala" podľa vlastných chuťových buniek. Obohatila som klasickú žemľovku s jabĺčkami a tvarohom o čokoládový puding a klasické rožky, prípadne Zobraziť celý popisTento recept som si "vyšpičkovala" podľa vlastných chuťových buniek. Obohatila som klasickú žemľovku s jabĺčkami a tvarohom o čokoládový puding a klasické rožky, prípadne vianočku som vymenila za biely toastový chlebík.
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
záleži od veľkosti zapekacej nádoby, cca 3/4 z balenia |
|
3 ks |
|
700 ml |
|
3 ks veľké |
|
250 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 lyžice |
|
/nemusia byť/ |
|
na ozdobu /nemusí byť/ |
|
Postup
-
1
V prvom rade si ošúpeme, zbavíme jadierok a na plátky nakrájame jabĺčka. Uvaríme si čokoládový puding - ja kupujem ten bez pridania mlieka pri varení.
- 2
V hrnci si zohrejeme mlieko do ktorého pridáme 1 vanilkový cukor a 1 vajíčko. Na vymastený pekáč začneme ukladať toastový chlieb, ktorý najprv namočíme do vanilkového mlieka.
- 3
Na toasty ukladáme vedľa seba plátky jabĺčiek.
- 4
Tvaroh vymiešame s 2ma žĺtkami, hrozienkam/ môžme ich namočiť predtým do vody/, vanilkovým cukrom a navrstvíme ho na jabĺčka. Uvarený puding nalejeme na tvarohovú vrstvu.
- 5
Posledná vrstva žemľovky bude opäť namočený toast v mlieku. Šupneme ju do trúby na 165°C/15min. Po 15min ju vyberieme z trúby a pokryjeme vyšľahaným snehom z 2 bielkov kotré nám zostali, kryšt. cukru a štipku soli. Dáme dopiecť až kým nebude do zlata upečený sneh. Môžme dozdobiť čokoládovým topingom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem.. hlavne nech chutí.