Batátová polievka
Foto: mitzy
Jednoduchá jarná polievka.
3-4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 stredné kusy |
|
1 stredný kus |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 l |
|
1 veľká štipka |
|
1 veľká štipka |
|
1 menšia hrsť |
|
1 ČL |
|
1 malá štipka |
|
Postup
-
1
Očistíme batáty, zemiaky, umyjeme ich a pokrájame. Umyjeme a pokrájame jarnú cibuľku. Na slnečnicovom oleji na miernom ohni pomaly orestujeme batáty spolu s jarnou cibuľkou, potom pridáme červenú mletú papriku. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme zemiak. Dochutíme rascou a ešte raz pridáme červenú mletú papriku. Pridáme petržlenovú vňať. Ku koncu varenia dochutíme čiernym korením. Polievku vymixujeme na hladký krém. Je ľahká a veľmi chutná.
Jasne, batát zahustí. Použi potom tri stredné na tú dávku vody. Bude aj iná chuť. Ja rada kombinujem s klasickým zemiakom, mám ich v kuchyni skoro vždy po ruke, ako základnú potravinu - taký indiánsky poklad.
Áno, načo si komplikovať jarné dni niečim zložitým ;) ďakujem ti veľmi pekne Haji!
Miluju zeleninové polévky všeho druhu a tvoje jsou vždy moc hezky zpracované a fotogenické - až se mi slinky sbíhají. Hezký zbytek večera, milá @Mitzy !
Jj, zo záhradky mojej maminky ;)
Skús a restuj naozaj pomaličky, aby sa uvoľnila tá super chuť ;) príjemné varenie.
Je to taká staručká suvenírová lyžička s modrým obrázkom mesta a našla som ju ako malá pri kontajneri keď som sa hrala na dvore. Takže tých vyše 20 možno 25 rokov ju už opatrujem. Je to môj pirátsky poklad odvtedy :) Zbierala som známky, aj teraz si ešte nejakú zadovážim, a tak som si vtedy povedala, že aj lyžičky začnem, ale nijaká sa mi nikdy tak nerátala ako práve táto nájdená a tak lyžičky nezbieram. No a akože môže sa to zdať nechutné, že bola vyhodená pri smetiach, ale fakt ju mám veľmi rada aj pre ten jej pôvod :)