Foto: nazarboncuk
Máte radi ľadový čaj? Ja príliš nie, ale na domáci nedám dopustiť. Jeho plus je žiadne konzervačné látky ani sladidlá. Len to, čo si Zobraziť celý popisMáte radi ľadový čaj? Ja príliš nie, ale na domáci nedám dopustiť. Jeho plus je žiadne konzervačné látky ani sladidlá. Len to, čo si doň sami dáte :) Možno robievate podobne, je to veľmi jednoduché.
porcie
príprava
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme silný čaj, nakoľko sa bude ešte riediť s ľadom. Ja som použila čierny earl grey (ľadový čaj je skvelý aj zo zeleného či bieleho čaju). Čajové lístky vložíme do vhodnej nádoby a zalejeme vriacou vodou (odborníci na čaj si upravia teplotu vody podľa druhu čaju, ja barbar, všetko zalievam vriacou vodou :)
- 2
Čaj necháme vylúhovať 5 minút. Zelený a biely samozrejme menej, dve minutky stačia. Necháme mierne vychladnúť a ochutíme cukrom a šťavou z menšej polovice limetky.
- 3
Keď je čaj takmer studený, pripravíme si dva poháre, do ktorých rozdelíme ľad (nešetríme ním) a na kocky nakrájanú zvyšnú, väčšiu polovicu limetky. Zalejeme čajom a načúvame praskaniu ľadu ;) Kto chce a má po ruke, prihodí si obľúbené koktejlové bylinky. Vychutnávame s vyloženými nohami najlepšie na balkóne, dvore, terase a rituálne zvolávame leto. Dátum by už bol, len to počasie---
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu