Fitness muffinky z mikrovlnky - bez múky

katyperry31 - bez fotkykatyperry31, 1. marca 2014

Ak rozmýšľate čo upiecť na víkendové poobedie, čo poviete na obľúbené muffiny? Viem, keď chcete schudnúť mali by ste sa vyhýbať cukru, múke, oleju Zobraziť celý popisAk rozmýšľate čo upiecť na víkendové poobedie, čo poviete na obľúbené muffiny? Viem, keď chcete schudnúť mali by ste sa vyhýbať cukru, múke, oleju a tým pádom všetkým koláčom. Ale viete čo, na tieto muffinky nič z toho nepotrebujete! Deťom kľudne upečte celý plech muffinov a sebe urobte fitness verziu, ktorú máte hotovú za 5 minút a chutí na nerozoznanie od originálu! Do šálok môžete vložiť papierové košíčky a muffiny vziať so sebou na desiatu. www.fitnessdesserts.blogspot.sk

2
porcie
5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 PL
2 PL
2 PL
1/2 ks
1/2 ČL
1/4 ČL
 štipka
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Do misky rozbijeme vajíčko, pridáme 1 PL jemných ovsených vločiek, 2 PL mlieka a 2PL arašidového masla a polovicu banánu nakrájaného na kolieska. Ďalej pridáme prášok do pečiva, štipku soli a škoricu. Všetko spolu premixujeme ponorným tyčovým mixérom.

  2. 2

    Nakoniec do zmesi pridáme pár sušených hrozienok, nadrobno nasekaných vlašských orechov a kúsky horkej čokolády.

  3. 3

    Dve kávové šálky zľahka potrieme maslom a zmes do nich rovnomerne rozlejeme. Vložíme do mikrovlnky pri maximálnom výkone na 2 -3 minuty. Hotové muffinky necháme chvíľu vychladnúť a vyklopíme zo šálok na tanier.

Diskusia k receptu

h3cky
ahoj, super receptik prave som podla neho robila. Mnam vyborne a rychle...chvalim a ukladam :)))
používateľ nemá avatar
m55
m55
dnes som spravila tento recept, banan som nemala, ale dala som postruhane jablko a ozaj to bolo vyborne a chutilo aj deťom.
katyperry31
super, velmi sa tesim ze chutilo :-)
lenka78 arasidove maslo kupis v kazdom vacsom obchode - tesco, kaufland...hladaj pri nutele, lekvaroch...
zdenkas
Práve som spravila tieto Fitness muffinky a sú výborné :-). Na skúšku len z jednej dávky a veru som hneď robila aj druhú, môžem len a len odporučiť. @Katyperry31 ďakujem za výborný receptík :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia