Foto: nazarboncuk
Odhoďme všetky bujóny a koreniace zmesi! Za nič nestoja. Dobrú polievku urobíme len z obyčajnej zeleniny :) Neudávam množstvá, aj zelenina sa dá obmieňať, Zobraziť celý popisOdhoďme všetky bujóny a koreniace zmesi! Za nič nestoja. Dobrú polievku urobíme len z obyčajnej zeleniny :) Neudávam množstvá, aj zelenina sa dá obmieňať, podľa toho na čo máme chuť.
Postup
-
1
Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska. Zemiaky umyjeme a nakrájame na malé kocky. Karfiol rozoberieme na malé ružičky.
- 2
Na masle a kvapke oleja opečieme všetku zeleninu okrem karfiolu a hrášku. Zalejeme zeleninovým vývarom /ja používam svoj domáci mrazený/, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a troškou citrónovej šťavoy. Do polievky vhodíme karfiol a hrášok a uvaríme. Zelenina nemusí byť rozvarená, nám chutí keď je zeleninka trocha chrumkavá . Polievku odstavíme a vmiešame nasekanú pažítku a petržlenovú vňať.
- 3
Staršie pečivo nakrájame na kocky a opečieme na sucho na panvici, prípadne v rúre. Ešte horúce zmiešame s najemno nastrúhaným syrom. Hotové podávame s polievkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu