Zeleninová polievka so syrovými krutónmi

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 3. augusta 2012

Odhoďme všetky bujóny a koreniace zmesi! Za nič nestoja. Dobrú polievku urobíme len z obyčajnej zeleniny :) Neudávam množstvá, aj zelenina sa dá obmieňať, Zobraziť celý popisOdhoďme všetky bujóny a koreniace zmesi! Za nič nestoja. Dobrú polievku urobíme len z obyčajnej zeleniny :) Neudávam množstvá, aj zelenina sa dá obmieňať, podľa toho na čo máme chuť.

Suroviny

  nasekaná
na krutóny:
  alebo pečivo
 alebo Pecorino




Postup

  1. 1

    Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska. Zemiaky umyjeme a nakrájame na malé kocky. Karfiol rozoberieme na malé ružičky.

  2. 2

    Na masle a kvapke oleja opečieme všetku zeleninu okrem karfiolu a hrášku. Zalejeme zeleninovým vývarom /ja používam svoj domáci mrazený/, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a troškou citrónovej šťavoy. Do polievky vhodíme karfiol a hrášok a uvaríme. Zelenina nemusí byť rozvarená, nám chutí keď je zeleninka trocha chrumkavá . Polievku odstavíme a vmiešame nasekanú pažítku a petržlenovú vňať.

  3. 3

    Staršie pečivo nakrájame na kocky a opečieme na sucho na panvici, prípadne v rúre. Ešte horúce zmiešame s najemno nastrúhaným syrom. Hotové podávame s polievkou.

Diskusia k receptu

margaretka28
Zeleninovú polievku varím raz do týždňa (teda ak nerátam nedeľný vývar,aj tam ide zelenina) a vždy ju obmieňam a každú polievku varím na dva dni, u nás je najoblúbenejšia.No a tie tvoje krutony sa mi veľmi páčia,tak určite vyskúšam.:-)
izabella929
úžasná polievočka.-))) varím ju aj ja každý týždeň a môžem povedať, že z čestvej zeleninky nemá chybu.))))
bozulka
Tie krutóny sú úžasný nápad,ja ich niekedy opekám aj so strúčikom cesnaku,budú aj so syrom....
marienka44
@Nazarboncuk ,na uvodnej fotografii vidim krutony v sklenenej miske vedla polievky. Predokladam, ze sa pridavaju az do taniera, kazdy sam podla uvazenia. S tym syromn mozu byt dobre, len taky syr, ako pises, nemam. Ukladam do KK.
cica2
@nazarboncuk tiež takúto robievam, je výborná, ale s tým syrom som ešte neskúšala, vďaka za inšpiráciu :-)
mardo
A takéto recepty ja lubim! Palec hore!