
Cesnakové osie hniezda
Zo surovín spolu s kváskom vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Cesto rozdelím na dve polovice, každú...

Kung Pao kuracie prsia
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kung Pao je tradičná klasika v čínskej kuchyni a som si istá, že toto jedlo už vyskúšal každý z vás....

Zapekaný karfiol
Väčšinou karfiol zapekám s cestovinami, ale dnes som to skúsila tak... úplne obyčajsky :)

Hovädzie s knedľou a kôprovkou
Jednoduchý a rýchly recept na mäso, knedľu a omáčku. Kôpor milujem a k tejto omáčke nemusím...

Fašírky z diviaka so zemiakovým pyré
Viete ako spracovať diviačie mäso? Nemusí to byť vôbec zložité. V tomto videu si môžete pozrieť...

Americké lievance so slaninkou
Hneď na začiatok upozorňujem, že to nie je recept pre milovníkov zdravej výživy ;) No myslím, ...

Pudingovo-piškótový koláč na lístkovom ceste
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu + asi 1, 5 cm okraje. Plech...

Pečené teľacie mäso
Je to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu...

Horčicové kuracie prsia na zelenej fazuľke podľa DJ Mairee
Slovenský DJ Mairee preferuje zdravšiu stravu, pripravil nám kalerábové hranolky s kuracím mäsom.

Pruhovaná roláda
Roláda sa mi veľmi páčila, tak som ju vyskúšala a tu je výsledok, je jemná...

Bielkovo-mascarponové rezy
Recept na korpus som našla na čmmb, plnku som pridala svoju a na návštevu vnúčika som...

Gaštanová pyramída
Čokoládova plnka: pudingy pripravíme podľa návodu a vymiešame s maslom. Gaštanové pyré zmiešame s rumom. Z...

Vínové kolieska
Na tento recept som si spomenul ako mi ostala ochutená strúhanka z kuraťa. Tak som urobil...

Zapekané mäsko so špargľou a syrom
Tento recept vznikol spontánne pri pohľade na opustenú špargľu v chladničke. Veľa skúseností s jej prípravou...

Zeleninová štrúdľa so syrom
Väčší podiel zeleniny na našich tanieroch môžeme dosiahnuť aj tak, že zeleninu zaradíme do jedálnička aj...

Cícerové guľôčky (vegan)
Veľmi sladká indická cukrovinka. Indovia z tejto dávky urobia asi 7 veľkých guľôčok (asi ako golfová...

Zdravé trojhranky
Myslím si, že tento recept zaujme skôr tých, ktorý majú radi niečo zdravšie a menej kalorické. Spojila...

Sedliacke zemiaky s baklažánom
Ako keby ste jedli opekané zemiaky s hubami, fakt dobré a sýte jedlo.

Slané orechovo-syrové tyčinky
Tento recept mám od kamarátky Alicky V. Tyčinky sú rýchlo hotové a dobré aj na druhý...

Nenáročná nedeľná kuracinka
Ako pracujúca žena cez týždeň nestíham upratovacie domáce práce, robievam ich v sobotu a v nedeľu...

Zdravý fitness koláčik
Skúšala som už mnoho variant na tento koláčik, ale táto konečná varianta je z nich najlepšia:)Je...

Pečené plnené kuracie prsia a stehná
Kurča pripravujem rada a často, vždy na iný spôsob, aby sa nám neprejedlo. Na...

Šampiňónová nátierka
Hríbová nátierka je jeden z tých receptov, ktoré som dlho dlho odkladala a až nedávno sa...

Plnená tekvica
Je to nenáročné na suroviny a na prípravu. Chutí pritom skvelo. Ja viem, nie...

Raňajková tortilla
Tortilly robievam najčastejšie plnené grilované (quesadilla), ako rýchlu večeru ale občas pripravím aj takúto u nás takmer výlučne raňajkovú verziu na studeno......

Tvarohovo-broskyňový tunel
Na trojkrálový sviatok som upiekla tento výborný šťavnatý tvarohovo-broskyňový tunel...

Budzogániky z kuracích krídiel vyprážané v tekvicovom cestíčku
Veľmi jednoduchý a chutný obed z kuracích krídiel. Práve je čas tekvíc a cukín takže som...

Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke
Niečo pod zub, keď sa nechce piecť, ale maškrtiť áno.

Tvarohové šišky
Recept na Tvarohové šišky som obdržala ešte ked som bola na materskej dovolenke a nemala som...

Štedré kocky
Ako spojiť vianočnú chuť perníkového korenia, datlí, maku a orechov , dozviete sa v...

Rezne naopak
Tieto rezne sú v našej rodine obľúbené. Dajú sa robiť z krkovičky, pliecka alebo hovädzieho...

Grissini s olivami, bylinkami a pecorinom
Pokračujem ďalším výborným receptom z mojej novej knihy. Pôvodne boli z čistej bielej pšeničnej múky, ...

Šampiňónový šalát
Šampióny umyjeme, nakrájame na plátky a opečieme na oleji (nie príliš, aby boli chrumkavé)...