Kedže jeden rok sme mali mimoriadnu úrodu cukín, tak som vymýšlala rôzne recepty a kedže mám rada ľahkú kuchyňu snažila som sa ich tomu Zobraziť celý popisKedže jeden rok sme mali mimoriadnu úrodu cukín, tak som vymýšlala rôzne recepty a kedže mám rada ľahkú kuchyňu snažila som sa ich tomu prispôsobiť. Neskôr som to robila aj z iných druhov zeleniny ,alebo rôzne kombinovala a vždy nám veľmi chutí. môžeš použiť brokolicu, karfiol, tekvicu ,pór kareláb ,zemiaky ,čo ťa napadne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu / ak je mladá a zdravá netreba šúpať/ , zemiak a cibuľu nakrájame dáme do hrnca s vodou , tak aby bola zelenina zakrytá ,pridáme korenie a bujón. Necháme do mäkka uvariť.
- 2
Odstavíme a do horúceho pridáme tavený syr. Ja dávam asi dve črievka Apetita nizkotučného, ale môžeš použiť, aj iný.
- 3
Všetho spolu rozmixujeme , ak treba dosolíme, dokoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať,alebo kôpor. Ak to urobíš hustejšie je to výborné aj ako omáčka. Ja to mám rada aj s cestovinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu