Diétná cuketová polievka

babi - fotkababi, 28. júna 2010

Kedže jeden rok sme mali mimoriadnu úrodu cukín, tak som vymýšlala rôzne recepty a kedže mám rada ľahkú kuchyňu snažila som sa ich tomu Zobraziť celý popisKedže jeden rok sme mali mimoriadnu úrodu cukín, tak som vymýšlala rôzne recepty a kedže mám rada ľahkú kuchyňu snažila som sa ich tomu prispôsobiť. Neskôr som to robila aj z iných druhov zeleniny ,alebo rôzne kombinovala a vždy nám veľmi chutí. môžeš použiť brokolicu, karfiol, tekvicu ,pór kareláb ,zemiaky ,čo ťa napadne.

4
porcie
15-20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  ks
1  ks
1  ks
2  kocky
3-4  guličky




Postup

  1. 1

    Cuketu / ak je mladá a zdravá netreba šúpať/ , zemiak a cibuľu nakrájame dáme do hrnca s vodou , tak aby bola zelenina zakrytá ,pridáme korenie a bujón. Necháme do mäkka uvariť.

  2. 2

    Odstavíme a do horúceho pridáme tavený syr. Ja dávam asi dve črievka Apetita nizkotučného, ale môžeš použiť, aj iný.

  3. 3

    Všetho spolu rozmixujeme , ak treba dosolíme, dokoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať,alebo kôpor. Ak to urobíš hustejšie je to výborné aj ako omáčka. Ja to mám rada aj s cestovinami.

Diskusia k receptu

zdezda
:-))) určite je chutná, robievam podobne, bez múky, aj z brokolice, póru a chutí aj deťom, môj drahý si ešte k nej vždy prosí aj "osmahnutý" rožok:-)
babi
naučila som sa výbornú vložku do takýchto krémových polievok, z arabského chleba. Jeden kus arabského chleba ešte oddel od seba,aby si získala len tenké pláty,nakrájej na kocky a opraž na suchej teflónovej panvici .
zazanka
Na tento recept som čakala. Už len, aby sa urodili cukety... :-) Ďakujem zaň, mňam.
nika72
Práve som ju dovarila...super...:O)chutí mi to ako sviečková
mucko1
Akurát ju robím. Dúfam že sa podarí :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia