
Tvarohovo-cesnaková nátierka
všetky ingrediencie zmiešame a ihneď podávame, dobrú chuť

Pagáče Prešov
Bývam v Prešove a toto mesto milujem. Ale milujem aj kysnuté pagáče. Tak som svoje lásky v...

Rýchla žemľovka
Žemlovka sa dá pripraviť na tisíce spôsobov. Ja som si dnes povedala, že troška zaexperimentujem...

Buchtičky plnené orechmi
Tento recept na cesto pouzivam, ked robievam vianocku. Tentokrat som ale z neho urobila...

Losos so zeleninou
Toto jedlo som si obľúbil pro rýchlu prípravu a nízku kalorickú hodnotu.

Filet zo zubáča s krevetovou omáčkou
Krevetová omáčka: Nakrájame si pór na jemné pásiky. Na panvici rozpustíme maslo na ktorom speníme pór,...

Koláč s marcipánom a nugátom
Tento koláč má vynikajúcu plnku z marcipánu a nugátu. Jeden kúsok Vám určite nebude stačiť......

Harissa
Harissa je papriková pasta, ktorá údajne pochádza z Tunízie, je populárna takmer vo všetkých severo-afrických...

Ryby v Novaljskej marináde
Ryby očistíme , umyjeme. ja som použila morskú štuku -má málo kostí , vlastne len velkú...

Scones
Je to anglicke pecivo, ktore moze byt pripravene bud na sladko alebo na slano a vacsinou...

Huby pečené na grile
Stredne veľké klobúčiky húb očistíme. Potom ich dáme do hrnca vedľa seba, prelejeme rozpusteným maslom a...

Hrnčekový perník
Zvykla som robievať iba jednoduchý hrnčekový koláč, a vždy na iný spôsob. S ovocím, ...

Souvi biedendzan - baba ghanus [baklažánová nátierka]
Tento recept je z arabskej kuchyne. Irak. Je známa v celej Arábii. Je to...

Ryžové rezance so žltou tekvicou
Je to lahke rychle jedlo, dalsi sposob ako vyuzit zltu tekvicu.

Sladké kuskus raňajky
Moje najrychlejsie a najoblubenejsie ranajky. Mam vzdy chut vstat s postele :)

Pečené kuracie stehná na zelenine
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme pokrájanú mrkvu, olej, premiešame (zamiešame po pridaní...

Perníkové guľky
Perníky nastrúhame, pridáme mandľovú múku (prípadne najemno namleté orechy), cukor, marmeládu a slivkový lekvár....

Letný cestovinový šalát
V osolenej vode uvarte cestoviny, sceďte ich a nechajte vychladnúť.

Konfitovaná srnčia sviečková
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept...

Obyčajní utopenci
Ahojte moji milý súkmeňovci. Tak ste ma trošku dostali do pomykova s Vašimi reakciami na môj prvý...

Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...

Čakankový šalát s kuracím mäsom a pomarančom
Čakanku opláchneme, osušíme a listy nakrájame na tenké prúžky, pridáme rukolu a ochutíme soľou, ...

Cesnakové šampiňóny
Cesnak je zdraviu prospesny, velmi vela pouzivam cesnak a cibulu, su aj taki ktori cesnaku...

Mirabelkovo bazový džem s orechami
U nás je roky tento džem veľmi obľúbený a nikdy nevydrží ani jeden pohár do druhého roka....

Bataty buchtičky
Bataty dame upiect do rury. Po upeceni nechame vychladnut. Zo zemiakov, mlieka a cukru urobime...

Quibebe
Je to kreolské jedlo z argentínskej provincie Corrientes. Pôvodne si ho pripravovali i názov mu dali...

Plnené párky
Už vás nebaví pripravovať párky tradičným spôsobom a hľadáte nejakú novú inšpiráciu, ako ich pripraviť? Tu...

Škoricové Vianoce
Múku, cukor a škoricu preosejeme a dobre premiešame. Prídáme zmäknuté maslo, vajce a vypracujeme...

Tvarohové muffiny s kúskami čokolády
Recept pre lenivcov... rýchly a úžasný, u nás ide "na dračku". Je ideálny keď sa...