Foto: exotka0207
Zvykla som robievať iba jednoduchý hrnčekový koláč, a vždy na iný spôsob. S ovocím, s plnkou alebo s polevou. Raz sa mi podarilo dať Zobraziť celý popisZvykla som robievať iba jednoduchý hrnčekový koláč, a vždy na iný spôsob. S ovocím, s plnkou alebo s polevou. Raz sa mi podarilo dať namiesto obyčajného kypriaceho práčku prdopeč do perníka. A tak sa s Vami podelím s touto mňam "chybou". :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky si vysypeme hrnček kryštálového cukru a vajíčka. Šľahačom alebo ručnou metličkou vymiešame.
- 2
Do tejto zmesi pridáme olej a vymiešame. Potom prilejeme mlieko a znova premiešame.
- 3
Do hlbokého taniera si vysypeme múku a zmiešame s kypriacim práškom. Túto zmes pridávame pomaly do cesta.
- 4
Ak je cesto vláčne, pridáme ešte trochu múky. Do tohto cesta pridáme štipku perníkového korenia (nemusí byť) a za lyžicu medu. Poriadne premiešame.
- 5
Vezmeme si vyšší plech a vysypeme ho polohrubou múkou. Hotovú perníkovú zmes vlejeme na plech a dáme piecť do predhriatej trúby. Pečieme pri najmenšom stupni asi 20-30 minutiek.
- 6
Vychladnuté nakrájame na kocky, prekrojíme a namažeme džemom. Aspoň nám to tak chutí :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu