Obyčajní utopenci

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 21. apríla 2015 22:50
Ďalšie recepty »

Ahojte moji milý súkmeňovci.Tak ste ma trošku dostali do pomykova s Vašimi reakciami na môj prvý uverejnený recept /v tom dobrom slova zmysle/.Nedá mi napísať ešte jeden recept na Obyčajných utopencov.Robím ho v tajnosti,lebo v pohári by mali ležať asi 2-3 týždne/,ale to sa málokedy stáva.Je to neuveriteľná pochutina.Vždy keď prídem na Slovensko,tak tradične robím dva 5 litrové poháre.Ale poďme na recept.

18
porcií
30 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Tak a poďme pripravovať.Párkam odrežeme oba konce,zbavíme črievka/plastu/a šikmo tupým nožom urobíme zárezy po oboch stranách./tupým preto,lebo lepšie sa tam dostane nálev/. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemno./Na polovicu a polmesiačiky/.Kapustu na jemno nakrájame a v miske zmiešame s cibuľou.

  2. 2

    Poďme na nálev.Je to studený nálev.Do litrového pohára dáme deko zbaveného 1/2 soli zo sáčku ,odoberieme kávovou lyžičkou.Pridáme 1/2 litra studenej vody a 1/2 litra octu.Dobre premiešame,aby sa soľ rozpustila.No a v poslednom kroku naplníme 5 litrový pohár.

  3. 3

    Do pohára na spodok dáme kapustu a cibuľu z misky asi tak do prstov.Aby sa zakrylo dno./nie veľa/.Pridáme bobkový list-2-3 kusy,poprášime korením a šup jednu chili papričku.Pekne natlačíme párky-ozaj natlačíme.Znovu kapustu a párky a bobk.list a korenie až do plného pohára.Na vrchu musí byť kapusta a cibuľa.Zaujímavé je,že sa mi to tam vždy všetko vojde./Asi trošku pritlačím/.Potom to všetko zalejem dobre premiešaným nálevom a vrch zalejem,doteraz neviem prečo troškou octu.Zavriem a pohár pár krát otočím.A vyzerá to,akoby som to bol robil pred 3 týždňami.No proste paráda.Necháme stáť,veď už viete koľko.Moja manželka je na druhý deň už v pohári.A chutia jej.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist