Scones

methi - fotkamethi, 21. augusta 2013
Scones
Foto: methi

Je to anglicke pecivo, ktore moze byt pripravene bud na sladko alebo na slano a vacsinou sa podava na ranajky alebo k poobednemu anglickemu Zobraziť celý popisJe to anglicke pecivo, ktore moze byt pripravene bud na sladko alebo na slano a vacsinou sa podava na ranajky alebo k poobednemu anglickemu caju so smotanou. Mozu sa do nich pridat hrozienka, ribezle, datle, ci syr, slanina a cibula. Do cesta miesto drozdia ide prasok do peciva.

8ks
porcií
35 minút
na 180-220 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1/2 ČL
3 PL
1 KL, plochá
5 PL, nie roztopené
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Do mise preosejeme muku, pridame cukor, sol a prasok do peciva a dobre premiesame prstami. Pridame zmaknute maslo a smotanu a vypracujeme cesto, aby vsetko spolu pekne drzalo. Poprasime ho mukou, aby sa nam nelepilo na ruky pri dalsej praci s nim.

  2. 2

    Cesto polozime na plech a dlanami ho roztlacime na asi 2-3cm hrubu placku (nevalkat!)

  3. 3

    Placku rozrezeme na 8 rovnakych trojuholnikov, ktory posunieme trosku dalej od seba.

  4. 4

    Kazdy trojuholnik potrieme troska smotanou a troska poprasime praskovym cukrom (naozaj len malicko). Ruru predohrejeme na 220st. a pecieme prvych 10 minut na 220 st. Potom ruru zmiernime na 180st.-200st. a dopecieme asi 25 minut dohneda. Teplotu rury si treba nastavit podla toho ako vam pecie bezne buchty.

  5. 5

    Objem hrnceka, ktory som pouzila pri merani surovin je 200ml.

Diskusia k receptu

frezia68
Nepoznám-ukladám,lebo som zvedavá na chuť pečiva,ktoré konzumujú Angličania na raňajky a posielam pozdrav do Indie :-)
havino
ja som tiež tie chedarové robila, nie raz, spoľahlivý recept, skúsim aj na sladko , ukladám
tetuska
akurát som dopiekla, ale nemám čím odfotiť, robila som sladké a slané so slaninkou a cibuľou, posypala som rascou a soľou, oboje sú výborné, presne také ako na obrázku, len som ich piekla v remoske, lebo rúra mi nepečie, postup je jednoduchý, nemusí sa vaľkať, len prekrojí, takže odporúčam...
sonulienka
To príde určite čo naskorej na rad vyzerá to výborné a hlavne jednoduché.Ďakujem za receptík.KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia