
Porcovanie ANANÁSU
Samozrejme keď som pridala recept na vyprážaný ananás ponúkam môj postup porcovanie ananásu, pre mňa je...

Koláč z rebarbory (Rhubarb pie)
Rebarboru zaradujeme medzi zeleninu, ktoru konzumujeme ako ovocie. Dlhe roky som nevenovala tejto zaujimavej rastline plnej...

Pečené zemiaky - fotorecept
Nové zemiaky priam lákajú k takejto úprave. Máme ich veľmi radi a dajú sa jesť k...

Rezy s lieskovými orieškami
Prvé, čo si urobíme, tak opražíme oriešky na suchej panvici, aby sa nám ľahko, dali z nich...

Komprdárka
Pri mojom dennodennom varení niekedy neviem kudy-kam, tak siaham po starých babkiných receptoch. Aj táto...

Plnka v hrnčeku k hydine
Veľmi jednoduchá plnka, ktorá sa vám bude určite k nedeľnému obedu hodiť.

Francúzske tartelettes
Špekulovala som na internete hodiny ktorý z receptov na tieto úžasné koláčiky použijem, nakoniec som pospájala...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Lučenské rezy
Základný recept na Bratislavské rezy. Doma v rodnom kraji sa volali Lučenské rezy. Chodila som...

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

Parížsky ??? šalát
Tie otázniky v názve receptu sú tam preto lebo šalát som pripravoval pre kamarátku čo mala na...

Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka
Jednoduchá a veľmi chutná pikantná nátierka z baklažánu, kápie a paradajok.

Jemné tvarohové vareniky
V Rusku ich volajú ešte „lenivé vareniky“, vzhľadovo pripomínajú noky ale je to obdoba pravých varenikov, ktoré sú podobné slovenským pirohom, len tieto sa nemusia lepiť :)...

Mäsový páj - Meat pie
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v...

Babičkina zeleninová polievočka
Tento receptík som našla nedávno v mojej kuchárskej knihe a rozhodla som sa ho vyskúšať a výsledkom...

Kuru Fasulye
Je to velmi známe a naozaj velmi obľúbené turecké jedlo. Takto pripravenú kuru fasulye som sa naučila...

Strapaté halušky
Dúfam, že sa nikoho nedotknem názvom, ale oni sú strapaté preto, lebo kapusta je...

Bombová nátierka z údenej makrely
Makrelu natrhame na väčšie kusky , pridame vnat, smotanu, korenie, citr. štavu a kôru, chren a dobre...

Slaninová nátierka
Táto nátierka je dobrá na doplnenie energie počas chladných a daždivých dní.

Jednoduchá malinovo-tvarohová torta
Túto malinovú tortu som piekla pre môjho vnúčika Deniska k narodeninám....

Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...

Hruškové pité
Najjednoduchší koláčik so sezónnym ovocím :-) Je čas sladučkých hrušiek, ktoré sú na pité ako stvorené...

Nepečená, ale zábavná torta Mikado
Prinášam rakúsky recept na nepečenú smotanovú tortu s banánovou chuťou. Navyše pred degustáciou ponúka možnosť zahrať...

Makovník zo zemiakového cesta
Ja mám strašne rada zemiakové cesto. Väčšinou zemiaky využívam, keď mi zvýšia z predošlého dňa...

Musaka z baklažánov
Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky.

Šťavnatý ovocno-pudingový zákusok :)
Tento receptík mám od kamarátky ... teda od nej mám tú myšlienku spojenia piškótového...

Papriková omáčka
Chuťovo dominantná papriková omáčka sa hodí ku všetkému. Podávam ju k rôznym druhom mäsa k fašírkam ale...

Sedliacky cesnakovo-cibuľový chlieb
Celá rodina milujeme poctivé domáce jedlo ako kedysi od babičky, a tak sa zrodil aj nápad...

Furmanské bravčové líčka
Je s tým trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Je to gurmánska lahôdka....

Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...

Krupicová pochúťka s mascarpone
Keď som v Rakúsku, veľmi často robím dezerty s mascarpone, pretože je o polovicu lacnejší...