Provensálske cesnakové bochníčky fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 30. júna 2013
Provensálske cesnakové bochníčky (fotorecept)
Foto: mariamka

Minul sa nám chlebík, obchody zavreté, tak som narýchlo upiekla toto pečivko.

Suroviny

4 hrnček
1/2 kocka
2 ČL
1 ČL
2 hrnček
2-3 PL
1 ČL
Marináda na potretie:
2 PL
2 - 3 strúčiky
1 ČL
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto spracujeme vláčne, nie príliš tuhé cesto a necháme hodinu kysnúť.

    Provensálske cesnakové bochníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelíme na 8 častí a každú časť prehnetieme rukami do tvaru gule. Necháme ich podkysnúť ešte pol hodinu.

    Provensálske cesnakové bochníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si urobíme cesnakovo-bylinkovú marinádu na potretie. Cesnak pretlačíme, zmiešame s olejom a provensálskymi bylinkami.

    Provensálske cesnakové bochníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bochníčky uložíme na vymastený plech, päsťou roztlačíme do strán, aby v strede vznikla priehlbina, ktorú vyplníme cesnakovou marinádou, potrieme aj okraje, celé posypeme hrubozrnnou morskou soľou, pokvapkáme olivovým olejom a ešte necháme podkysnúť 15 minút.

    Provensálske cesnakové bochníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krásne podkysnuté dáme piecť do vyhriatej rúry. Mne sa ťažko určuje teplota, keďže mám plynovú rúru, ale pečieme tak, ako sme bežne zvyknutí piecť kysnuté cesto :)

    Provensálske cesnakové bochníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme do chrumkava, kým nadobudnú peknú zlatistú farbu zvrchu aj zospodu. Upečené môžeme potrieť ešte zvyšnou cesnakovou marinádou, ja som pokvapkala olivovým olejom.

    Provensálske cesnakové bochníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z dvoch bochníčkov som ušúľala tyčinky, potrela mliekom, posypala rascou, morskou soľou a upiekla do chrumkava, taký bonus :)

    Provensálske cesnakové bochníčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Bochníčky sú naozaj chutné, voňavé, mäkkučké, vhodné samostatne, alebo ako príloha miesto chlebíka ku grilovanému mäsku, kyslým polievkam, rôznym nátierkam a podobne. Doporučujem ich zakryť alobalom, nech si udržia vláčnosť.

    Provensálske cesnakové bochníčky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

40 komentárov k receptu
ach, milá @mariamka , nádherný šanson si pridala v sugestívnej interpretácii úžasnej Lary Fabian.
je to najmilšia pieseň moja a môjho priateľa <3.
vdaka za túto pieseň...
pekný zvyšok nedele ti prajem :-)))
ja môžem cesnakové furt a stále, krásne si napiekla, šikovnica jedna. Ja som teraz v "rysovačke" , skúšam žiť bez pečiva a chleba, takže sa porúčam odtiaľto a idem radšej k @afataga na mäso :-)
@mariamka vcera som robila tvoje bochnicky,mala mi prist navsteva a oni maju take radi.Pravdaze aj my..deti polovicu zjedli kym mi navsteva prisla :-)) Su velmi chutne,aj cesto je dobre.Povedala by som,ze chutia ako pizzove,kedze to korenie obsahuje oregano atd. Dakujem za receptik ;-))
@cesminaz dakujem za potesujucu spravu, ze si si vybrala prave moj recept a ze vam chutilo, priznam ja to kysnute robim takmer vzdy od oka, ale ked recept vyzaduje, zapisujem pomery :) moze byt, ze ako pizzove, zalezi od zmesi byliniek, da sa kombinovat aj podla seba, este raz vdaka :)
Tak ja som tento recept použila na také minibochníčky - pagáčiky a sú neskutočne dobré a hlavne jednoduché a rýchle. Vďaka za nápad. :)
@kukulienka troska neskor, ale o to radsej ti chcem podakovat, ze kde si vyhrabala tento recept? :) mas krasne cesticko nadychane, a co sa babrat s bochnikmi, tie su len na efekt :) mohla si aj malu "straku" odfotit (s tekvicou aj klobasou :)) najvacsia odmena, ked malym chuti, mam radost, na zdravie :)

Pridaj komentár k receptu: