Foto: mariamka
Minul sa nám chlebík, obchody zavreté, tak som narýchlo upiekla toto pečivko.
Suroviny
4 hrnček |
|
1/2 kocka |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
2 hrnček |
|
2-3 PL |
|
1 ČL |
|
Marináda na potretie: | |
2 PL |
|
2 - 3 strúčiky |
|
1 ČL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto spracujeme vláčne, nie príliš tuhé cesto a necháme hodinu kysnúť.
-
2
Rozdelíme na 8 častí a každú časť prehnetieme rukami do tvaru gule. Necháme ich podkysnúť ešte pol hodinu.
-
3
Medzitým si urobíme cesnakovo-bylinkovú marinádu na potretie. Cesnak pretlačíme, zmiešame s olejom a provensálskymi bylinkami.
-
4
Bochníčky uložíme na vymastený plech, päsťou roztlačíme do strán, aby v strede vznikla priehlbina, ktorú vyplníme cesnakovou marinádou, potrieme aj okraje, celé posypeme hrubozrnnou morskou soľou, pokvapkáme olivovým olejom a ešte necháme podkysnúť 15 minút.
-
5
Krásne podkysnuté dáme piecť do vyhriatej rúry. Mne sa ťažko určuje teplota, keďže mám plynovú rúru, ale pečieme tak, ako sme bežne zvyknutí piecť kysnuté cesto :)
-
6
Pečieme do chrumkava, kým nadobudnú peknú zlatistú farbu zvrchu aj zospodu. Upečené môžeme potrieť ešte zvyšnou cesnakovou marinádou, ja som pokvapkala olivovým olejom.
-
7
Z dvoch bochníčkov som ušúľala tyčinky, potrela mliekom, posypala rascou, morskou soľou a upiekla do chrumkava, taký bonus :)
-
8
Bochníčky sú naozaj chutné, voňavé, mäkkučké, vhodné samostatne, alebo ako príloha miesto chlebíka ku grilovanému mäsku, kyslým polievkam, rôznym nátierkam a podobne. Doporučujem ich zakryť alobalom, nech si udržia vláčnosť.
je to najmilšia pieseň moja a môjho priateľa <3.
vdaka za túto pieseň...
pekný zvyšok nedele ti prajem :-)))
@tiginko mas svetu pravdu a beriem si priklad, inak ja tiez obmedzujem, ale dnes som s jednym zhresila, bochnikom!
@ywett dakujem :)
no, to je uz pekna historia :) dakujem za vyskusanie, mas ich paradne!
apropo, robil si s kvaskom, ci klasika
Klasika, držal som sa receptu. Ale nevylučujem že ich skúsim aj s kváskom.