Foto: mojack
Kamarátka okrem dobrého koláčika ponúkla aj recept.
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
220 g |
|
1 ks |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
Náplň: | |
1 ks |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Zdobennie: | |
1 ks |
|
150 ml |
|
|
Postup
-
1
Na cesto zmiešame všetky suroviny, ručne vymiešame hladké cesto.
-
2
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech 30x40 cm. Upečieme.
-
3
Ovocie nakrájame na menšie kúsky.
-
4
Na náplň som použila misku- kysku. Do misky som vyliala štavu z kompóta , pokrájané na drobno ovocie. Prilejeme smotanu na šľahanie, pridáme puding bez varenia (ako je na obrázku) a smeta-fix. Nádobu uzatvoríme a niekoľkokrát potriaseme (cca 15-30 sek.) aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte premiešame metličkou alebo vareškou.
-
5
Vychladnutý korpus natrieme lekvárom a
-
6
plnkou.
-
7
Šľahačku pripravíme podľa návodu so 150 ml mlieka a rozotrieme na krém.
-
8
Čoládu rozpustíme a koláčik polejeme... pred krájaním odložíme na 1 až 2 hodiny do chladničky.
Smeta-fix dodá šľahačke ten správny tvar! Udržuje šľahačku stále tuhú a tak Vaše šľahačkové torty, a poháre ostanú pekne vysoké. Smeta-fix zaisťuje krásny vzhľad a správne pevnú konzistenciu. Vystačí na 0,25 l tekutej šľahačkovej smotany
cukr
E383 Glycerofosforečnan vápenatý - tedy "e-čko" navíc, což Vitana například nepřidává. Dávám tedy přednost Vitaně!
A už opravdu "otravovat" nebudu.......:)