Foto: katyperry31
Fitness verzia môjho obľúbeného dezertu z McDonaldu. Musím povedať, že veľmi vydarená ;-) Prečítajte si o tomto recepte viac na mojom blogu www.fitnessdesserts.blogspot.sk
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
15 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
10 PL |
|
1 balíček |
|
1 PL |
|
1 balíček |
|
Jahodové želé: | |
300 g |
|
2 PL |
|
1 balenie |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme korpus. Rúru vyhrejeme na 180°C. Musli (ľubovoľné, ja som použila emco musli s jahodami a mandľami) rozmixujeme v mixéri najemno a vysypeme do misky. Pridáme 1 PL hnedého cukru, rozpustené maslo a 1 PL ricotty. Všetko spolu zamiešame, aby sa to dobre spojilo. Formu na cheescake potrieme maslom a na dno natlačíme musli drť. Dáme do rúry zapiecť na 10 minút.
- 2
Teraz si pripravíme plnku. Vo veľkej mise zmiešame ricottu, sušené mlieko, vanilkový cukor a vanilkovú esenciu. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a zamiešame do hmoty, ktorú vylejeme na upečený vychladnutý korpus.
- 3
Nakoniec pripravíme jahodové želé. Rozmrazené jahody prekrojíme na polovice, dáme do misky a posypeme hnedým cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu. Na tvarohovú hmotu naukladáme jahody aj so šťavou, ktorú vďaka cukru pustili a zalejeme želatínou. Cheesecake uložíme do chladničky stuhnúť na také 3 hodinky. Mne vyšlo 8 porcií. 1 porcia obsahuje: 12g tuku, 23g bielkovín a 25g sacharidov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu