
Zabíjačková polievka z bravčovej hlavy
Očistenú hlavu dáme variť do vody, neskoršie pridáme krúpy a posolíme. Posekanú cibuľu a cesnak...

Veľkonočný plnený veniec
... tento rok som sa rozhodla, že zmena sa bude týkať aj tradičného koláča. Môj veniec...

Čučoriedkové lístkové košíky
Čo som vždy pracne vyrábala, lístkové košíky, taraz som ich našla , pri prezentácii severskej kuchyne, hotové,...

Cookies - zmrzlina s keksíkmi
Môj syn má veľmi rád keksíkovú zmrzlinu- urobila som ju po úprave jedného receptu...

Hovädzie plnené rolky
Sviatočný obed z hädzieho pliecka. naplnila som šunkou, syrom, kápiou a pórom.

Toskánska fazuľová polievka so šalviou
S variantami dobrej fazuľovice je to na našom Slovensku ako s kapustnicami, hovädzími polievkami, či...

Brokolicové ragú
Mám očistnú 28 dňovú kúru naordinovanú mojou dcérou. Aby sa predpísané jedlá dali s čistým svedomím...

Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke
Rozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto...

Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok
Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to...

Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...

Kuracie stehná pečené na smotane
Recept sa šíril mailom a tak som ho vyskúšala. Je to rýchlovka a chuťovo vynikajúce. Môžte si...

Ryžový šalát
Recept mam asi 20 rokov a stale je oblubeny, robim ho casto, pouzivam ho hlavne...

Delikátne kuracie rezne
Za tento skvelý recept ďakujem svojej kolegyni. Je nenáročný a rýchlo hotový, čo ocením najmä...

Medovina - hlavu nám určite nepomúti
... táto medovina má vraj pôvod u Keltov a používal sa pri rituáloch. Je mierne...

Krkovička na jarnú očistu
Upozorňujem, že všetky suroviny v tomto recepte sú čisto prírodného charakteru, takže sa tu nevyskytuje...

Bravčové karé na masle a bylinkách s brokolicovým pyré
Kompinácia pohladí zmysli, naplní brucho a aj po najedení sa budete cítiť fit.

Jemná kuracia paštéta
Kuraciu pečeň a prsia urestujeme so šalotkou, cesnakom a tymianom do dvoch tretín, zastrekneme bielym...

Žemličky majstrov sveta - Weltmeisterbrötchen
V Nemecku veľmi obľúbené žemle, ktorých názov je dvojznačný. Sú to žemle Majstrov sveta vo...

Jahodové potešenie
Najlepšie sa robia hrnčekové. Tento ma úplne prekvapil... jednoducho urobené a vyzerá úžasne. Hrnček 240...

Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...

Moje narodeninové muffiny
Môj narodeninový deň začal krásne, samé milé prekvapenia od mojich najmilších a najbližších ♥ a jedno...

Fazuľový šalát s bryndzou a vajíčkom
Strukoviny, bryndza či vajíčka boli jednými zo surovín základnej obživy našich predkov. A keďže ako...

Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou
Včera som zo špargle urobila nátierkový krém, ktorý som okrem na chlieb použila na spätzle, ...

Pečená bravčová sviečková v čepcovej blane plnená morčacím mäsom so šalviou
Dnes celkom skvelý obed z domácej sviečkovej... plnila som ju pokrájanou morčacinou a dochutila sterilizovanou kápiou a...

Rýchly slivkový koláč
Kedže je dnes sviatok tak som sa ráno rozhodla, že aj dnes takto uprostred týždňa upečiem...

Tajine zo zimných druhov zeleniny a cíceru
Vegetariánska obmena tajinu, pôvodne berberského jedla, vyznačujúceho sa typickou orientálnou vôňou korení ako koriander, ...

Jahodový koláč
u nás zase zúri jahodová sezóna... minulý týždeň 17kg zo samozberu je už spracovaných v komore...