
Veľkonočné ovečky
Na pracovnu dosku presitujeme hladku muku. Do muky vklepneme zltok, pridame rozkrajane maslo, praskovy...

Szegedské halászlé
Kaprovi odrežeme hlavu a vyfiletujeme ho. Mäso nakrájame na kocky a odložíme do chladničky. Do...

Fazuľový šalát s bryndzou a vajíčkom
Strukoviny, bryndza či vajíčka boli jednými zo surovín základnej obživy našich predkov. A keďže ako...

Smažené zemiakové šupky
Keď bielim zemiaky, tak nepoužívam škrabku, ale nôž. Stále mi bolo ľúto, keď...

Baranie rohy s hrozienkami
Baranie rohy s hrozienkami sú výbornou pochúťkou ku rôznym pečeným mäsám alebo klobáse. Hrozienka zjemnia ostrú...

Ají de gallina
Slepačie prsia varíme vcelku s pórom, šalátovými listami a trochou soli. Po uvarení prsia vyberieme,...

Divinka s hubovou omáčkou, dusenými kuriatkami a haluškami
dostal som chuť na niečo "prírodné" :D

Tvarohový koláč
V našej rodine je tvaroh veľmi obľúbený, ponúkam vám jeden z overených receptov, ktoré mám...

Slané turbany s ľanovými semienkami
Recept patrí pani Baloghné Kele Judit, ktorý uviedla s veľkým úspechom na viacerých maďarských variacich...

Žerbó rezy s gaštanovo-makovo-orechovou plnkou
Na Vianočné sviatky som piekla aj žerbové rezy... kombinovala som ich s orechami a gaštanovo-makovou plnkou...

Nektarinkovo-marhuľový džem
Dnes je v hlavnej úlohe nektarinka. Vlani sa vnučka sťažovala, že som jej spravila málo...

Tvarohové želé tyčinky
Želatínu necháme napučať v mlieku cca 10 minút. Ostatné suroviny, teda tvaroh, práškový, ...

Sikulská polievka
Z hovädzieho alebo baranieho mäsa pripravíme perkelt a podlejeme ho 1 l vody.

Pošírovaný halibut na špenáte s cesnakom
Filetu z halibuta naporcujeme na 150 g porcie a osolíme, pokvapkáme ich zarobeným olivovým olejom s...

Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke
Rozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto...

Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...

Špenát ako príloha
Možno to poznáte. Varím večeru a dcéra pri pohľade na špenát v hrnci prevráti oči a...

Čerešňový džem s čokoládou a višňovicou
Tento rok sa nám vydarili skoré čerešne... tieto nie sú vhodné na kompótovanie, preto som ich...

Pečený králik na víne
Vyskúšajte špecialitu pečený králik s cuketou a paradajkami na ružovom víne.

Výborná olejová bábovka
žltky vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a...

Moje narodeninové muffiny
Môj narodeninový deň začal krásne, samé milé prekvapenia od mojich najmilších a najbližších ♥ a jedno...

Ingridkin cestovinový šalát
Tento recept nám dala naša kamoška Ingridka, a preto je to jej šalát. Majú ho radi...

Bryndzové bačkorky
Výborné slané pečivo. Vhodné na Silvestra, na party, pre návštevu... alebo len...

Pikantné kuracie krídla
Krídla umyjeme, očistíme a odstránime konce. (nemusíme ja som polovicu odstranila a polovicu nechala pretože mamina ich...

Mandľovo-marhuľový koláč
Je škaredý, ale najlepší na svete! Fakt, najlepší marhuláč, aký som kedy jedla.

Veľkonočný plnený veniec
... tento rok som sa rozhodla, že zmena sa bude týkať aj tradičného koláča. Môj veniec...

Lahodná pórková polievka so šalviou
Ako vložku som do nej miesto krutónov použila opražené pohánkové vločky

Bielkovo-kokosová hrnčeková bábovka (fotorcept)
Spôsob, ako využiť zvyšné bielky. Ja som mala v mrazničke odložené a potrebovala som...

Žemličky majstrov sveta - Weltmeisterbrötchen
V Nemecku veľmi obľúbené žemle, ktorých názov je dvojznačný. Sú to žemle Majstrov sveta vo...

Bryndzové pečivo s cibuľou a orechmi
Slané pečivko som piekla na rodinnú oslavu, no iba teraz pridávam recept.