Foto: ivka152
Tento recept som ešte dávnejšie našla na internete,tak som sa ho rozhodla vyskúšať.Je trocha náročnejší na čas,ale myslím,že to stojí zato :-)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Kvások: | |
60 ml vlažné |
|
7 g sušené |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Cesto: | |
500 g |
|
300 g |
|
90 g |
|
1 ks celé |
|
70 g |
|
1/2 ks |
|
štipka |
|
Na potretie: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
VEČER: Pripravíme si mlieko, do ktorého pridáme 1PL medu, zohrejeme a premiešame nech sa med rozpustí.Do misky vysypeme droždie a zalejeme pripraveným mliekom.Pridáme trocha múky,asi 1KL a premiešame. Na teplom mieste necháme vykysnúť kvások.
- 2
Medzitým si rozpustíme maslo, do ktorého pridáme nastrúhanú kôru z 1/2 citróna a necháme vychladnúť.
- 3
Do misy dáme na kúsky nakrájané banány, pridáme cukor a šťavu z 1/2 citróna.
- 4
Poriadne vyšľaháme...
- 5
Medzitým nám vykysol kvások...
- 6
Prelejeme ho do väčšej misy, pridáme vajce a trocha múky...
- 7
...a vyšľaháme
- 8
Potom som šľahacie metly vymenila za hnetacie háky a za stáleho miešania som pridávala banánovú zmes.
- 9
Nakoniec postupne pridáme aj zvyšnú múku a soľ.
- 10
Keď sa už všetky suroviny spojili,pridáme aj maslovo-citrónovú zmes.
- 11
Ďalej hnetieme kým sa všetko nespojí a cesto sa nelepí na misku.
- 12
Cesto som potom preložila do misky kysky,trochu ešte rukou premiesila,posypala múkou a dala na teplé miesto kysnúť na hodinu...tu je cesto po hodine kysnutia.Misku som zatvorila a dala do chladničky až do rána.
- 13
RÁNO: Misku vyberieme z chladničky a necháme postáť aspoň 20minút pri izbovej teplote.Takto vyzeralo cesto ráno.
- 14
Vysypeme ho na pomúčenú dosku,ešte trocha premiesime a už cestu stačí len dať tvar aký chceme :-) a keďže k banánom sa podľa mňa najviac hodí čokoláda,zvolila som ako náplň nutellu.Ale myslím,že aj čisté by boli chutné keďže aj samotné cesto je "ochutené" :-) Hotové koláčiky necháme kysnúť ešte aspoň 30minút.Potom ich potrieme medom zmiešaným s trochou vody a posypeme kryš.cukrom.Dáme piecť na 170°C cca 30minút.
- 15
Upečené :-)
- 2
KK a určite vyskúšam. Lebo u môjho syna "boduje" všetko s banánom :)
@narsila skúste pripraviť cesto ráno a upiecť večer.kyslo dosť pomaly tak asi preto malo v noci odpočivať ;-)
trosku som poplietla recept, zistila som to, ked som liala do slahaca bananovu zmes uz aj s maslom vymiesanu :-)
vedome som miesto vajca dala bielko a zltkom potrela :-)
a nedavala som kysnut do chladu, normalne kysol v kuchyni na linke :-)
ani s upravou som sa nepretrhla, co uz so mnou :-)
ale ludia zlati, ten kolac je nebicko v papulke, jemnucky ako vata!
netusim aky bude zajtra, ale dnes je excelentny, rozhodne stoji za vyskusanie :-)
Tentoraz ako bábovka s kúskami čokolády a forma vysypaná kokosom :-)
Som rada že chutí
Som rada že chutí
Som rada že chutí.a ďakujem za tip.skúsim tú bábovku.banány,kokos,čokoláda..hmm..môže to byť mňamka