Celozrnné plnené rožky fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 2. mája 2014
Celozrnné plnené rožky (fotorecept)
Foto: tkatka

Plnené rožky s kečupom, syrom, párkami, klobásou a olivami.

24 a 16 ks
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Kvások:
100 ml
1 čl
25 g
Cesto:
250 g
250 g
1 čl
3 PL
100 ml
100 ml
Plnka:
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Z droždia, cukru a vlažného mlieka si urobíme kvások. Do rýchlokysky (alebo misy) si dáme múky a soľ, zamiešame. Prilejeme vykysnutý kvások pridáme olej, tiež prilievame pomaličky teplú vodu a mlieko, vypracujeme hladké nelepivé cesto. Rýchlokysku uzavrieme a vytlačíme vzduch. Keď raz buchne tak nerobím s cestom nič len znovu uzavriem a počkám kým ešte raz buchne.

    Celozrnné plnené rožky (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Cesto sa nám krásne vykyslo, rozdelíme na bochníky. Predvediem vám moju novú pomôcku, je to Apollo Croissant, používa sa na vyrezanie malých a väčších trojuholníkov.

    Celozrnné plnené rožky (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Prvý bochník vyvaľkáme, položíme naň pomocníka pritlačíme a trošku pošúchame o podložku, tak dostaneme rovnaké rozkrojené trojuholníky. Na každý trojuholník pridáme kečup a s priloženou lyžicou rozotrieme...

    Celozrnné plnené rožky (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    ...na kečup poukladáme plátky syra...

    Celozrnné plnené rožky (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    ...na syr poukladáme nakrájané párky...

    Celozrnné plnené rožky (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Tu som zvolila plnku kečup, syr, olivy a klobásku.

    Celozrnné plnené rožky (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Môj vzorný pomocník mi pomáhal ukladať klobásky na trojuholníky /a tiež aj do bruška :)))/.

    Celozrnné plnené rožky (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Tu som použila druhú stranu Apollo Croissantu, tak sme dostali malé trojuholníčky, ktoré naplníme syrom a zvinieme.

    Celozrnné plnené rožky (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Poukladáme na plech ( ja mám teflónový plech, nemusím vymastiť ani vyložiť papierom). Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C za 20 minút.

    Celozrnné plnené rožky (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Rožky sa nám krásne upiekli :)))

    Celozrnné plnené rožky (fotorecept)  - obrázok 10
  11. 11

    Rožky v reze :))) Prajem dobrú chuť :)))

    Celozrnné plnené rožky (fotorecept)  - obrázok 11

Diskusia k receptu

pekarik
okrem vhodnej skladby surovín,tento recept a postup má ako pekári hovoria technologickú discplínu, plnili sme to aj so slivk.lekvárom,kapustou,je to perfektné
klaudia968
Recept sa mi páči, celozrnné pečivo doma robievam, používam špaldovú múku, ale plnené som ešte nerobila, ďakujem za inšpiráciu.
tkatka
Ďakujem všetkým za milé komentáre, veľmi ma potešili :)))
fi0na
este posypat lanom alebo sezamom :) z celozrennej som este nerobila dakujem za inspiraciu :)
babkamt
Chutné pečivo si napiekla. Tvoj šikovný pomocník samozrejme musel aj ochutnávať:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia