Pečiatkové sušienky s arašidovým maslom

gabusik - bez fotkygabusik, 1. mája 2015
Pečiatkové sušienky s arašidovým maslom
Foto: gabusik

Už dávnejšie som si kúpila pečiatky na sušienky a dnes som sa rozhodla ich vyskúšať. Inšpirovala som sa týmto receptom: http://varecha.pravda.sk/recepty/skoricove-susienky- fotorecept/54831-recept.html, tak snáď autorke Zobraziť celý popisUž dávnejšie som si kúpila pečiatky na sušienky a dnes som sa rozhodla ich vyskúšať. Inšpirovala som sa týmto receptom: http://varecha.pravda.sk/recepty/skoricove-susienky- fotorecept/54831-recept.html, tak snáď autorke nebude vadiť, že sem pridám upravenú verziu jej receptu.

180 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
50 g
50 g
100 g
2 lyžice
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiesime na mierne lepivé cesto a odložíme do chladničky aby stuhlo. Ja som ho mala v chladničke asi 2 hodiny.

  2. 2

    Po stuhnutí cesto vyberieme a vyvaľkáme no nie veľmi na tenko. Pečiatku obtlačíme na cesto a vykrojíme. Ukladáme na plech vystalný papierom na pečenie a pečieme do zlatova.

  3. 3

    Deti sa mi do nich pustili, predpokladám, že do zajtra už nezostane ani jedna. Pre tých, ktorí nemajú radi príliš sladké odporúčam menej cukru, aj ja nabudúce dám menej, sú dosť sladké.

Diskusia k receptu

motyka
Pečiatky na kexíky? Ešte som nevidela. Sušienky určite lepšie a zdravšie ako z obchodu. Cesto sa mi páči. Bude iste výborné aj na vykrájané sušienky.
Tvoje sušienky - vydarené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia